Nettavisen skrev torsdag om sjokkerte entreprenører i ISS som fant en flådd hund. Ruskengenereal Jan Hauger fortalte at de ofte finner leirplasser fulle av bein etter grillede dyr.

- Vi vet at de spiser rotter, duer, måker og ender, og har flere steder sett at dyrene fanges i snarer. Det som er mest skremmende er at de nå også har begynt å ta knekken på hunder, fortalte Hauger.

Etter å ha blitt med patruljen ut en dag, kan Nettavisen avsløre hvordan deler av romfolket svindler til seg flere hundretusener årlig. Fremgangsmåten er like frekk som den er enkel.

Selskapet som blir utsatt for den organiserte kriminaliteten fortviler, Rusken og Samferdselsetaten er rasende, mens norske skattebetalere ender opp med regningen.

Store bander
Norsk Resirk på Alnabru mottar tomme bokser og plastflasker som er pantet i Østlandsområdet. Flaskene de mottar er pakket i store gjennomsiktige poser som rommer om lag 250 flasker per stykk. Ofte ligger posene med flasker i åpne konteinere når de ankommer fabrikken på kveldstid. Dette drar tyvene nytte av.

- I hver pose er det flasker for om lag 400 kroner. Ofte kommer bander på fem-ti personer og stjeler tre slike poser hver. Vi regner med at vi mister poser med pant for minst 6000 kroner daglig, sier fungerende driftssjef Ole Seedorff i Norsk Resirk sin avdeling på Alnabru.

- Dette er organisert kriminalitet og vi taper flere hundretusener.

Seedorff forteller personer fra romfolket har med seg egne svarte søppelsekker som har en helt spesiell funksjon.

- De stjeler de gjennomsiktige Resirk-posene våre og tømmer over flaskene i sine medbrakte svarte poser, slik at ingen kan ser at de har vært og stålet fra oss. Likevel er det ikke så vanskelig å forstå hva de driver med når det kommer en hel gjeng med søppelposer fulle av flasker gående langs E-6 på Alnabru. Vi taper mange hundre tusen på dette i året, sier han oppgitt.

Seedorf opplyser at firmaet videooveråker deler av eiendommen i tillegg til at den er gjerdet inn.

Ekstrem forsøpling
I tillegg til det økonomiske tapet fører tyveriene til ekstrem forsøpling i områdene rundt Norsk Resirk sin fabrikk.

- Mange av posene blir tunge å bære i lengden fordi det fortsatt er litt væske i flaskene. Da ender det ofte med at innholdet i posene blir dumpet langs motorveien eller andre steder i nærmiljøet. I tillegg kaster de Resirk-posene i skogen for å ikke bli tatt for tyveriene, forklarer Seedorf.

Ruskenpatruljens leder Lubos Sikela forteller at de enkelte ganger har funnet mellom 70 og 100 tomme Resirk-poser dumpet i nærmiljøet.

- Du kan jo begynne å regne på det. Det blir raskt store summer. I tillegg koster det norske skattebetalere tusenvis av kroner at vi må rydde opp etter dem, sier han til Nettavisen.

Seedorff forteller at tyvene oftest kommer til fots, men at de enkelte ganger på kveldstid har kjørt inn med egne biler som de har fylt opp.

- De stikker av når de blir konfrontert. Dette irriterer oss grenseløst. I tillegg er det livsfarlig dersom de stikker av med flaskene langs E-6. De setter både eget og andres liv i fare når de drar på de store søppelsekkene. Vi får daglig inn 3 - 4 telefoner fra bekymrede bilister som forteller om mennesker med store søppelsekker som går langs E-6, sier han.

Les også:Fant flådd hund