Gå til sidens hovedinnhold

- Slikt må man regne med

Statsministerens kontor sier man må regne med at brev til Jens Stoltenberg blir videresendt med fullt navn, selv om man ber om å være anonym.

(iOslo.no) Som iOslo.no skrev tidligere i dag, ble drosjesjåføren Gurdeep Singh Sandhu politianmeldt etter at et brev han skrev til statsminister Jens Stoltenberg falt i gale hender. I tillegg frykter han for å miste jobben sin. I brevet ba han innstendig om hjelp til å ordne opp det han mente var uholdbare forhold i Drammen Taxi.

- Når man skriver til et offentlig kontor, skal det mye til for at avsender holdes anonym eller brevet i sin helhet unntas fra offentlighet, sier seniorrådgiver Øivind Østang ved Statsministerens kontor.

- Til tross for at man ber om det?

- Ja. Skal avsender holdes anonym overfor offentligheten, må opplysningene i brevet i såfall gå på taushetsbelagte personlige forhold - sykdomshistorie og så videre. Når vi sender et brev videre til ansvarlig departement, altså internt i forvaltningen, kan vi naturlig nok ikke sladde navnet på den som tar opp saken. Da kan jo ikke departementet gjennomføre forsvarlig saksbehandling, sier Østang.

Angrer ikke
Sandhu er nå både politianmeldt av Drammen Taxi for ærekrenkelser, og selskapet vil ta fra ham jobben som drosjesjåfør - levebrødet hans. Nå er han svært fortvilet.

- I ettertid - dere synes ikke håndteringen av brevet har vært ubeldig?

- Nei. Vi har fulgt vanlig rutine i denne saken, mener Østang.

Han opplyser at brevet trolig aldri ble lest av statsministeren, selv om brevet var sendt til ham.

- Såvidt jeg kan se, er saken blitt politisk behandlet av statssekretær Bård Vegar Solhjell (SV).

- Er det han som tok beslutningen om at brevet skulle videresendes?

- Ja, i samråd med administrasjonen her. Dette er en sak som i tråd med vanlig praksis skal videre til Samferdselsesdepartementet, sier Østang.

Under ser man hvordan Sandhu signerte brevet og understreket at han ville være anonym.

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller