Gå til sidens hovedinnhold

Sliteseier for RBK

38 poeng skiller Rosenborg og Sandefjord på tabellen, men trønderne måtte likevel grave dypt for seier.

SANDEFJORD - ROSENBORG 1-3:

Rosenborg står uten serietap så langt denne i år, men trønderne har likevel ikke alltid imponert like mye på fremmed gress.

Bartelaget har imidlertid en egen evne til å avgjøre kamper, og det har en tendens til å skje i løpet av andre omgang.

Det var også tilfellet i lørdagens kamp mot Sandefjord. En tidlig scoring av Markus Henriksen etter hvilen sikret tre nye poeng.

Dermed fortsetter unggutten storspillet. 18-åringen signerte nylig en ny kontrakt som binder ham til Lerkendal fram til 2013.

- Mange trøtte bein
Til tross for en litt tung dag var RBK-trener storfonøyd med at hans disipler nok en gang fikk med seg alle poengene hjem.

- 3-1, jeg er kjempefornøyd med de. Men som sagt så blir det mye trøtte bein når vi spiller kamp etter kamp, og mye trøtte hoder som vi sier i Trøndelag, sier Eggen til NRK etter kampen.

- Prestasjonen ble preget av mye dårlige bein i dag, og det går utoer presisjonen. Sandefjord ga oss en tøff første omgang.

For Sandefjord begynner det nå å blinke en lampe. De står med kun åtte poeng ti serierunder før regnskapet skal gjøres opp.

- Klart vi behøver tre poeng her, men det ble en for stor utfordring. Vi gjør en bra første omgang, men kvaliteten på lagene blir helt avgjørende i dag, sier trener Patrick Walker.

Fikk kalddusj
Det hadde bare gått ni minutter av oppgjøret i Sandefjord før RBK-keeper Daniel Örlund sto der og klødde seg i hodet. Den svenske burvokteren hadde feilvurdert en situasjon ute i feltet, og duret rett inn i Sandefjord-debutant Fredrik Gulsvik.

Returen havnet i beina på Ørjan Røyrane som bredsidet inn 1-0. Rosenborg-spillerne ropte på frispark i situasjonen, men dommer Brage Sandmoen gjorde nok rett i å godkjenne scoringen.

En skikkelig kalddusj for RBK.

Og åtte minutter senere kunne fort vondt blitt verre. Målscorer Røyrane gikk i bakken inne i feltet etter en duell med Demidov. Sistnevnte var rasende og mente det hele var filming, og dommeren vinket spillet videre. TV-bildene i pausen viste imidlertid at Sandmoen ikke hadde gjort seg bort om han hadde pekt på krittmerket i denne situasjonen.

Etter dette tok gjestene fra Trondheim gradvis mer og mer over, men det skulle drøye før et solid Sandefjord-forsvar lot seg overliste. Rett før pause headet Rade Prica ned til kometen Markus Henriksen, som stormet inn i feltet. Vertens keeper, Joachim Heier, så seg nødt til å legge RBK-spilleren i bakken, og dommeren pekte på straffemerket. Far 11 meter var Prica sikker.

Snudde direkte
Etter hvilen skulle det åpne helt annerledes for trønderne. Allerede etter tre minutters spill kombinerte Per Ciljan Skjelbred og Henriksen i mellomrommet. Sistnevnte dro seg forbi Alexander Gabrielsen og banket til fra rundt 20 meters hold.

Heier i buret var lett og lure, og det sto 2-1 til RBK.

Gjestene fortsatte å presse høyt utover i andre omgang, og fikk utelling på slutten, da Morten Moldskred serverte en perle av et frispark på i Sandefjord. Hjemmelaget var likevel til tider småfarlige på kontringer, og truet trønderne lenge.

Den største muligheten til å utligne fikk Marciano kvarteret før slutt. Martin Jensen slo en presis pasning inn i feltet og brassen stupte fram, men bommet regelrett på ballen i god posisjon.

Også nykommer Fredrik Gulsvik forsøkte seg ved et par anledninger, og fikk blant annet vanvittig fart på kula i noen frisparksituasjoner, uten at det resulterte i mål for vertene.

Resultatet betyr at RBK nå står med 46 poeng på toppen av tabellen - ni mer enn Vålerenga på andre med én kamp mindre spilt - mens Sandefjord fortsatt er sist med sine åtte poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken