Gå til sidens hovedinnhold

Slo alarm etter denne saken

Børsen reagerte på et stort salg av DNO-aksjer rett før publiseringen av en negativ artikkel om selskapet. Les artikkelen her.

Les også:Razzia hos NA24

Økokrim mistenker at et nært familiemedlem til en redaksjonell medarbeider skal ha tatt en gevinst i millionklassen ut fra innsideinformasjon om DNO. Det opplyser ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum i TV 2 Nettavisen.

Den siktede er i dag ansatt i TV 2 Nettavisen, men jobber for NA24.

Bakgrunnen for mistanken skal være salg av aksjer før publiseringen av en artikkel om DNO 10. januar. Les artikkelen her

Stavrum presiserer at den siktede ikke er blant journalistene som dekket saken, men en annen i redaksjonen.

Sendte aksjen ned
I artikkelen hevdet «en sentral kilde på høyeste politiske nivå i det irakiske oljedepartementet» at DNOs kontrakt om utvinning av olje i Nord-Irak var ugyldig.

Nyheten sendte DNO-aksjen rett ned på Oslo Børs. Ved børsslutt hadde verdien av selskapet falt med 7,3 prosent.

NA24

** Først lansert i november 2005 som en egen næringslivsseksjon under TV 2 Nettavisen.

** Senere har NA24 blitt et eget selskap der TV 2 Nettavisen eier 40 prosent av aksjene. De andre eierne er Aller-gruppen og de fire store regionsavisene

** Den ansatte jobbet i TV 2 Nettavisen da forholdet i siktelsen fant sted.

Økokrim mistenker både medarbeideren selv og et nært familiemedlem for å ha solgt aksjer på formiddagen før artikkelen ble publisert.

- Journalisten hadde selv noen få aksjer i DNO, men familiemedlemmet solgte et betydelig antall aksjer. Neste dag skal man ha kjøpt seg inn igjen, og gevinsten skal være i millionklassen, sier Stavrum.

To avhørt
Fredag gikk etterforskere fra Økokrim gjennom pc-en til den ansatte sammen med jurister og teknisk personell fra TV 2. Det er gjort beslag i e-post og messenger-logg. Beslaget er nå plombert, og politiet får kun tilgang materialet hvis retten mener det er nødvendig.

- Vi har i størst mulig grad gitt hjelp til etterforskningen, og samtidig vært opptatt av å verne våre kilder.

Økokrim har i tillegg gjennomført vitneavhør av to journalister fra TV 2 Nettavisen. En tredje journalist skal etter planen avhøres senere.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken