Gå til sidens hovedinnhold

Slo Sir Alex - igjen

Dette er Premier Leagues beste manager.

Man skulle tro Sir Alex Ferguson var den beste manageren i Premier League – i hvert fall hvis man måler en managers fortreffelighet i vekten av sølvpokaler.

Men fotball handler også om å få mye ut av de ressursene man har til rådighet.

Derfor er det kanskje ikke så rart at Everton-manager David Moyes er kåret til årets manager i Premier League av managernes egen interesseforening.

NYHET: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Imponerende sesong
Moyes ledet Everton til en imponerende femteplass på tabellen denne sesongen. Dermed havnet lillebror i Liverpool nærmest de fire store – Manchester United, Liverpool, Chelsea og Arsenal.

Lørdag spiller dessuten Everton FA-cupfinale mot Chelsea. Der kan klubben vinne sitt første trofé siden FA-cuptriumfen i 1995, da Manchester United ble slått 1-0 i finalen på Wembley.

- Med moderate økonomiske ressurser har han vist hva man kan oppnå gjennom disiplin, besluttsomhet og en naturlig evne til å få det beste ut av hver enkelt spiller, sa lederen i League Managers’ Association (LMA), Howard Wilkinson, under prisutdelingen i Nottingham, ifølge BBC.

David Moyes har vært sjef i Everton helt siden mars 2002, og har også to ganger tidligere blitt kåret til årets manager i Premier League (02/03 og 04/05).

Heder også til Sir Alex
Sir Alex Ferguson har til sammenligning bare vunnet LMA- kåringen to ganger (98/99 og 07/08). Til gjengjeld vant den mektige United-sjefen kåringen av tiårets manager for 90-tallet.

Og Sir Alex går heller ikke tomhendt ut av årets kåring. Han er nemlig tildelt en såkalt ”Special Merit Award” for Uniteds mange triumfer i år. Manchester United har vunnet klubb-VM, ligacupen og Premier League denne sesongen.

Onsdag kan det bli mer. Da venter Barcelona i Champions League-finalen i Roma.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken