Team Sparebanken Vest-rytteren Stian Remme fikk torsdag sitt definitive internasjonale gjennombrudd som syklist, da han gikk helt til topps på 2. etappen av rittet Tour des Pyrenees.

Vraket til OL
Seieren var en skikkelig revansje for bergenseren, som ble vraket til fordel for Lars Petter Norhaug, som Thor Hushovds erstatter i Beijing-OL.

Flere norske sykkeleksperter gikk i etterkant av uttaket ut og kritiserte landslagsledelsen og Olympiatoppen, fordi de mente at Remme var den best kvalifiserte rytteren av de to.

Torsdag viste imidlertid nordmannen glimrende klatreegenskaper på den 168 kilometer lange etappen fra St. Laurent til Couraduque og sikret seg til slutt seieren foran en annen klatreekspert, David Fleeman fra Post-Sean Kelly Team.

- Fantastisk triumf
Remme lå i tet før den siste 7 kilometer lange førstekategoristigningen opp til mål. To andre ryttere kom sterkt bakfra, men Team Sparebanken Vest-syklisten holdt unna helt inn.

Manager Per-Ivar Bøe melder at Remme leverte et meget godt løp på det han betegner som rittets kongeetappe.

- En fantastisk triumf for Stian Remme som nok en gang dokumenterer at dette er en klatreekspert som kan utvikle seg til noe riktig stort.

- Stian Remme har nå klatretrøyen i rittet, og klatret opp til andreplassen i sammendraget, men først og fremst gleder vi oss for hans sterke seier på løpets hardeste etappe, sier Bøe i en pressemelding.

I sammendraget ligger nordmannen nå 1,37 minutter bak Fleeman, som leder rittet.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).