SVEITS-TYRKIA 1-2: Sveits er slått ut, mens Portugal er gruppevinner og klar for kvartfinale i fotball-EM. I tillegg risikerer både Tyrkia og Tsjekkia å havne i straffekonkurranse i siste gruppekamp, dersom lagene spiller uavgjort. Både Tyrkia og Tsjekkia har nemlig tre poeng og en målforskjell på ett minusmål.

Men sveitserne bryr seg neppe om det. Deres turnering er i praksis over etter onsdagens 1-2-tap.

- Ikke nok flaks
- Dette er en veldig, veldig stor skuffelse. Hele landet er sannsynligvis like skuffet som laget. Du håper på så mye og så går du ut. Sånn er fotball. Men Sveits' eksistens vil trolig ikke være i fare selv om vi ble slått ut, sa trener Jakob Kuhn ifølge Reuters etter tapet.

64-åringen mener at Sveits misbrukte for mange sjanser i pøsregnet.

- Vi tok ikke var på de mulighetene vi fikk. Men det er ikke lagets skyld. De gjorde alt de kunne. Vi hadde rett og slett ikke nok flaks, konstaterte Kuhn.

God start
Det så slett ikke verst ut for Sveits, tross det voldsomme regnværet, da Hakan Yakin satte inn 1-0 i åpent mål en drøy halvtime inn i onsdagens kamp mot Tyrkia.

Forarbeidet var strålende. Eren Derdiyok (som fyller 20 år torsdag) gjorde hele grovjobben og serverte Yakin ballen på et gullfat.

Men Tyrkia jobbet også knallhardt på den vanntunge banen i Basel.

Heldig bue
Tolv minutter ut i andre omgang fikk også tyrkerne utligningen. Semih Sentürk mottok et praktfullt innlegg fra Nihat Kahveci med pannebrasken og headet ballen i mål via Diego Benaglio i sveitsernes mål.

Selvsagt til hjemmefansens store fortvilelse.

Og verre skulle det bli, selv om Sveits produserte de fleste og største sjansene.

Nesten to minutter på overtid mottok Arda Turan ballen ti meter inne på sveitsernes banehalvdel. Han førte ballen gjennom vannet, fram til sekstenmeteren, vendte innover og skjøt fra 17 meter, via hælen til Patrick Müller, i en bue over Diego Benaglio og i mål.

- Det er en vidunderlig følelse. De tre poengene gir oss håp før den siste kampen. Vi er fortsatt her og vi spiller fortsatt. Dette er starten på EM for oss, sa Tyrkias trener Fatih Terim.

Gruppevinner
Portugal vant 3-1 over Tsjekkia og leder gruppe A med tre poengs margin til Tsjekkia og Tyrkia. Cristiano Ronaldo og hans lagkamerater er allerede sikret gruppeseieren, ettersom Tsjekkia og Tyrkia møtes i siste gruppekamp.

De to sistnevne lagene kommer dit med lik målforskjell. Hvis deres innbyrdes oppgjør også ender uavgjort, vil lagene bli nødt til å konkurrere om kvartfinaleavansementet fra straffemerket.

Sjekk EM-magasinet!

218

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)