Gå til sidens hovedinnhold

Sloss med hai rett ved Operaen

En dykker fra den australske marinen ble angrepet av en overraskende fiende.

Oksehodehai (Carcharhinus leucas) er av de mest aggressive haiartene som finnes. Onsdag var det en dykker som fikk unngjelde midt i havnebassenget i Sydney.

Dykkeren er fra marinen og knyttet til Garden Island Naval Base. 31-åringen ble alvorlig skadet da han deltok på en øvelse i havneområdet. Soldaten greide å kjempe seg løs, men fikk alvorlige skader i høyre hånd og lår, melder en talsmann fra politiet til AFP.

Slo haien
Ifølge news.com.au dykkeren ha utkjempet haien ved slå den flere ganger på snuten.

- Det hele skjedde veldig raskt. Vår dykker slo til haien ett par ganger. Det hele var over på få sekunder, sier en offiser fra marinen.

Oksehodehai, eller bull shark som den kalles på dette kontinentet, har et ekstremt høyt testosteronnivå, noe som medfører at den er den meget opptatt av å forsvare sitt revir.

Angriper flest mennesker
Det er denne arten som angriper flest mennesker. De gangene oksehodehai har angrepet mennesker har den som oftest bitt av ett bein. Vanligvis lever den ute i det åpne havet, men det har hendt at oksehodehai har trukket inn i elver som renner ut i havet, skriver Wikipedia.

Dette antas å være det første alvorlige angrepet i havna på mer enn ti år. Ingen har dødd av en hai angrep i området siden 1963.

Ifølge John West fra Taronga Zoo finnes det haier i havnen hele året. På grunn av alvorlighetsgraden av skadene, tror han dette sannsynligvis var en oksehodehai.

Angrepet skjedde bare noen hundre meter fra Operahuset i Sydney:

HTML EMBED
Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken