Gå til sidens hovedinnhold

Slottsgartneriet trolig påtent

Få vitner har meldt seg etter brannen i slottsgartneriet natt til mandag. Ifølge politiet er brannen trolig påsatt.

Det eneste som var igjen av slottsgartneriet etter brannen natt til mandag var en ruinhaug av smeltet og forvridd aluminium. Samtidig brant det i en lagerbygning like i nærheten, og i noen utemøbler utenfor et hus i Olav 5. gate.

- Vi vet ikke om dette er rettet direkte mot noen, men vi åpner for all slags motiv. Det er tydelig sammenheng mellom brannene. De skjedde like i nærheten av hverandre, og på samme tidspunkt. Dermed går vi ut i fra at brannene er påsatte, opplyser avdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo-politiets voldsavsnitt, til TV 2 Nettavisen.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken. Det eneste vitnet som meldt seg er vaktmesteren, som bor ved siden av slottsgartneriet.

Vaktmesteren fikk slukket brannen i lagerbygningen, men det 550 kvadratmeter store bygget i Slottsparken ved Wergelandsveien var overtent da brannvesenet kom til stedet. Først etter nesten en time var etterslokkingen ferdig.

Politiet fikk melding om brannen klokka 03.42. Mandag formiddag sikrer politiet seg tekniske spor.

Lite vakthold

Slottsgartneriet ligger omtrent 200 meter unna slottet. Ifølge informasjonsansvarlig for garden, Robin Ørjan Brynildsen, er det lite vakthold rundt denne bygningen.

- Vakthold rundt slottsgartneriet inngår ikke i våre rutiner. Men en av våre menn som var på vakt utenfor slottet natt til i dag, oppdaget brannen og varslet politiet omtrent samtidig som vaktmesteren, sier Brynildsen til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler