Gå til sidens hovedinnhold

Småbruk til 1 mill. over takst

Mekleren bak salget av småbruket i Stulenveien sist uke, har aldri tidligere solgt så høyt over prisantydning.

(TA.no ): Silje Gundersen (25) og Lasse Hogstad (24) er de lykkelige eierne av eiendommen, som kostet dem en million kroner over takst.

– Jeg trodde ikke på forhånd at småbruket kunne komme så høyt i pris, sier eiendomsmekler Bård Abrahamsen i Krogsveen Skien, til Telemarksavisa.

Det var i forrige uke at eiendommen på knapt ni mål i Stulenveien i Skien med prisantydning 1 980 000 kroner, ble omsatt for 2 930 000 kroner.

– Vanskelig
– Jeg følte at stedet var attraktivt, men låven er i svært dårlig stand og i bolighuset er det en del å ta tak i. Dette understreker også tilstandsrapporten. Jeg skjønte ganske snart på interessen av jeg muligens hadde priset småbruket for lavt. Selger var komfortabel med prisantydningen vi gikk ut med. Jeg har aldri solgt noe så høyt over prisantydning før, men det er ekstremt vanskelig å prise slike eiendommer, sier Abrahamsen.

Han bekrefter at sentrumsnære småbruk med låve eller driftsbygning i Grenland, gir folk en sjelden mulighet til å oppfylle en drøm om livet på landet og en større tomt. Fra sentrum til småbruket i Stulenveien, tar det ti minutter med bil. – De er sjelden for salg og ofte trengs det store påkostninger på bygningene. Derfor er det vanskelig å definere hvor mye tilstanden på bygningene har å si for interessen, forklarer mekleren.

Det var rundt 15 interesserte etter visningen i Stulenveien, men det ble raskt en kamp mellom tre budgivere. Før visningen kom det allerede inn bud på 2 250 000 kroner.

Impulskjøp
– Fra vi så småbruket for salg og til vi eide det, gikk det under en uke, forteller Silje Gundersen fra Skien, som sammen med mannen Lasse Hogstad, kjøpte gården.

– Begge har alltid hatt lyst på et småbruk. Dette var helt perfekt og er det første småbruket vi har vurdert å kjøpe. Vi bor i enebolig nå, som vi vil selge i løpet av sommeren. Vi ønsket oss stor plass der barn kan vokse opp. Vi har også to hunder, sier Gundersen. Lasse er lastebilmekaniker. Silje jobber som sekretær og pleiemedarbeider. For tiden er hun i barselpermisjon.

– Budrunden dro seg veldig til, men vi tenker at dette er stedet vi skal bo på resten av livet. At vi måtte legge ekstra mye i det nå, betyr ikke så mye.

Kjøpers marked
I mai og juni har TAs boligavis ukentlig presentert over 300 objekter for salg på det meste. Boligmarkedet er preget av den sene våren.

– Rushet er kommet fordi de fleste vil selge i grønne omgivelser. I fjor var det like mange boliger for salg, men vi kom i gang tidligere på våren. Det som preger markedet nå, er at folk har så mye å velge i at de kan være mer selektive. Mange boliger går til takst eller under takst. Det er færre interesserte per enhet og færre budgivere. Samtidig har mange selgere en høy forventning til hva boligen kan selges for, oppsummerer Abrahamsen.

De lettsolgte objektene på forsommeren, har vært eneboliger med bra standard og god beliggenhet. Sol og utsikt selger. Kjøpere vil heller ha en bolig de slipper å pusse opp og betaler gjerne ekstra for et innflyttingsklart hus.

Noen objekter er populære nesten uansett – og i denne kategorien ligger sentrumsnære småbruk.

Les flere saker i Telemarksavisa her.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken