Gå til sidens hovedinnhold

Smerud: - Viste hva som bor i laget

Frode Kippes scoring var ikke nok for LSK.

LILLESTRØM - HØNEFOSS 1-2:

Nedrykkstruede Hønefoss nærmer seg lagene over på trygg grunn etter en sterk seier på Åråsen lørdag ettermiddag.

To kjappe mål etter pause snudde kampen til gjestenes fordel. Poengene kan vise seg å bli svært verdifulle i kampen for å unngå degradering.

- Dette var tre gode og veldig viktige poeng. Andreomgangen viste hva som bor i laget. Jeg har stor tro på at vi kan beholde plassen. Vi skapte sjanser, og nå må vi begynne å sette dem, sa Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud til C More etter kampslutt.

- Fotball går ut på å score mål. Vi hadde en utrolig bra mulighet til å øke til 2-0, men vi var ikke gode nok i de avgjørende situasjonene. Dessverre fikk vi ikke inn flere baller enn én. Da ligger vi i risikosonen for å tape fotballkamper, oppsummerte Lillestrøm-trener Magnus Haglund.

Rolig start
Åpningskvarteret på Åråsen gikk rolig for seg uten de helt store høydepunktene.

I det 15. spilleminuttet skulle det likevel hjemmefansen få noe å juble for.

Det skjedde etter at Lillestrøm gjorde noe så sjeldent som å score etter hjørnespark. Kaptein Frode Kippe fikk gå uforstyrret opp på drøye fire meter og nikke inn 1-0 bak en passiv Steve Clark.

Kippe kunne faktisk scoret enda en gang på dødball. Men det ble med veteranens ene før lagene gikk i garderoben etter en relativt tam første omgang.

- Vi er ikke fornøyd i det hele tatt med dette. Hønefoss får styre altfor mye, konstaterte målscoreren i samtale med C More i pausen.

Lillestrøm gikk også offensivt ut i siste halvdel, men Bjørn Helge Riise misbrukte en stor sjanse da han blåste ballen over etter pasning fra innbytter Moryke Fofana.

To på tre minutter
Deretter handlet mye om Hønefoss. Og gjestene omsatte raskt det lille overtaket i scoring.

Et flott angrep ble rullet opp ute til høyre og Riku Riski serverte et meget presist innlegg mot Mikkel Vendelbo ved den bakre stolpen. Dansken takket for det med å bukke ballen inn fra kort hold.

Bare tre minutter senere var Riski og Vendelbo på ferde igjen. Denne gangen var rollene byttet om.

Vendelbo var nest sist på ballen etter et innlegg fra Mats André Kaland, før finske Riski overlistet LSK-målvakt Kenneth Udjus etter to forsøk.

Sjanser begge veier
Med et snaut kvarter igjen var Lillestrøm svært nær utligning. Pálmi Rafn Pálmason nikket en ball i tverrliggeren før Fofana fikk returen i beina.

Ivorianeren maktet ikke å fra/få ballen forbi oppofrende hjemmeforsvarere foran målstreken.

LSKs jag etter utligning åpnet mer rom for Hønefoss. En frisk Riku Riski kunne punktert kampen flere ganger i sluttminuttene.

Angriperen skjør først like utenfor, før et Udjus med nød og neppe fikk slått Riskis neste forsøk til corner via tverrliggeren.

Kommentarer til denne saken