Gå til sidens hovedinnhold

Smøresjefens datter mobbes på grunn av OL-bommen

- Hun får bare høre masse skit, sier Knut Nystad.

Selv om Norge har gjort det svært bra under OL i Sotsji, er det ikke til å komme bort ifra at ikke alt har gått som planlagt. I langrenn har det for eksempel vært mye snakk om ski og smøring, som under lekene ikke har vært optimalt. I flere renn har de norske utøverne slitt med dårlige ski.

Den som kanskje har vært mest i fokus på grunn av dette er smøresjef Knut Nystad. Det er han som har måttet møte pressen og svare på kritikken.

Til TV 2 forteller Nystad nå at reaksjonene blant folk har vært kraftige i etterkant av at Norge endte opp utenfor pallen både i herrestafetten og kvinnestafetten i langrenn. Det merker han både på mobil og e-post.

Datteren mobbes
Ifølge kanalen har Nystad fått en rekke stygge meldinger og han gir uttrykk for at folk virker forbannet. Mange har også både gode, og ikke minst klare ideer om hvordan skienene bør smøres.

- Ja, jeg synes det er merkelig at det engasjerer så mye og at det vekker et sånt hat hos folk. Man tenker på hvilken kjeltringstrek man kunne gjøre for å bli like upopulær. Det har jeg ikke kommet på ennå, sier Nystad til TV 2.

Nystad klarer imidlertid ikke å akseptere at familien også skal lide for de feilene som er gjort i smørebua. TV 2 skriver at smøresjefens åtte år gamle datter også har fått merke hetsen på kroppen.

- Yngstemann er bare to år, så han skjønner ikke noe av det. Hun som er åtte, og som er på skolen, merker det. Hun skal jo være stolt av pappaen sin som er i OL, men hun hører bare masse skit. De har begynt å slå av lyden på TV hjemme. Det går jo inn på dem hjemme, og det er synd. Men det er en del av yrkesrisikoen. Det visste jeg den dagen jeg tok jobben, sier Nystad.

Smøresjefen forteller videre at det er kona Katrin Smigun som takler situasjonen på hjemmebane.

Smørebråk
Kritikken mot smøresjefen og hans kollegaer toppet seg etter at det ble dundrende fiasko på både kvinnestafetten og herrestafetten i helgen.

I etterkant av kvinnestafetten hevdet Nystad først at de norske smørerne ikke ante hva som var galt, før han etter herrestafetten gikk ut og sa at Norge ikke hadde fått tilgang på samme utstyr som mange av de andre nasjonene.

- Vi har fått bekreftet at det finnes ting som ikke vi har fått, sa Nystad.

Hos smøregiganten Swix kjøper man imidlertid ikke denne forklaringen.

- Jeg tror Knut er veldig frustrert. Jeg tror faktisk ikke at det er noen som holder igjen produkter. Jeg tror Knut har fått tilbud om bruk av produkter fra både oss og andre, men han har valgt å ikke bruke alt som har blitt tilbudt ham, sa Swix-direktør Ulf Bjerknes til Nettavisen.

De siste dagene ser det ut til at de norske skiskytterne og kombinertløperne har hatt gode ski, noe som betyr at smørekoden kan være knekt i den norske troppen og forhåpentligvis kan Norge stille med bedre ski på både lagsprinten og de avsluttende distansene 30 kilometer (kvinner) og 50 kilometer (menn).

Kommentarer til denne saken