(iOslo.no) Den 38 år gamle mannen står tiltalt i Oslo tingrett for å ha overvåket ekskjæresten sin med kameraer boret inn i to TV-apparater og en i en paraboldekoder. Tiltalte innrømmet dette, og via de trådløse kameraene så han på sin skjerm at eksen hadde sex med en annen mann som han hadde fått opplyst at var kvinnens kamerat.

Han påstår selv at han ikke visste at det å overvåke kvinnen var ulovlig i Norge. Men det å installere kameraer i noens leilighet for å overvåke dem er strengt forbudt, og det fikk han merke. Kvinnen fant kameraene våren 2006 og politiet ble straks koblet inn.

- Betal meg, slipp fengsel
Men før straffesaken mot mannen skulle opp for retten, sendte kvinnen en sms midt på natten med et tilbud til den tiltalte mannen. Meldingen ble vist fram av den tiltaltes forsvarer i retten:

«Jeg har et tilbud til deg som gjør at du må betale en bot, men slipper fengsel. Svar på melding, ikke ring!» sto det i sms-meldingen. Den tiltalte mannen mener dette er utpressing, i og med at straffesaken skulle opp for retten, sa forsvarer Preben Kløvfjell i retten.

Men den fornærmede kvinnen sto på sitt:

- Skulle svi litt
- Jeg visste at han fryktet fengsel. Jeg ville det skulle svi litt, forklarte fornærmede og la til at det er «tull» at hun presset ham.

- Hvor mye penger ønsket du da? spurte mannens forsvarer.

- Nei, vi hadde ikke kommet så langt. Men jeg ønsket en symbolsk sum for å betale ned et lån min far hadde tatt opp for meg i forbindelse med studiene mine, sa kvinnen.

Kvinnen sa også at bistandsadvokaten hennes fortalte henne at hun skulle ta kontakt med den tiltalte. Forsvarer Kløvfjell stilte spørsmål ved denne måten å inngå i private forliksforhandlinger, og informerte om at hans klient var sjokkert over tilbudet.

Mannen ble i utgangspunktet dømt for forholdet i juni i fjor, men Borgarting lagmannsrett valgte å oppheve dommen etter at juryen fant at feil paragraf ble brukt for å dømme 38-åringen, den gang til 45 dager i fengsel.

Les flere nyheter på iOslo.no