Gå til sidens hovedinnhold

Smuglet kredittkort i After Eight

Ligaen som skal ha svindlet til seg over fem millioner kroner, bruke tomme After Eight-esker til å smugle falske kredittkort.

(iOslo.no) Det kom frem i rettssaken mot de 15 tiltalte kredittkortsvindlere som startet i Oslo tingrett i går. Mennene er blant annet tiltalt for grovt bedrageri og tyveri. Politiet har sett seg ut en hovedmann og fem medhjelpere. Resten av de tiltalte er butikk - og restauranteiere som skal ha tillatt at det ble betalt med falske, utenlandske kort i deres butikker.

Samtidig ble det tatt ut opptil 300 000 kroner med kortene. I retten forklarte en av de tiltalte at restauranteierne og bakmannen delte utbyttet. Den antatte hovedmannen fikk 60 % av fortjenesten, mens eierne av stedet fikk 40 %.

Til sammen skal ligaen ha svindlet til seg over 5,3 millioner kroner siden 2004.

Pakket i godteriesker
Politiet oppdaget svindelen i februar 2006. Da stoppet tollere på Gardermoen to personer på vei til Beirut. I lommene på mennene ble det funnet 49 falske kredittkort pakket i godteriesker. Den ene av de to mennene påstår at en 36 år gammel mann fra Oslo hadde gitt han kortene. 36-åringen er nå pekt ut som bakmann av påtalemyndigheten.

Kopierte norske kort
To av de tiltalte skal også ha kopiert 71 norske kort. Dette skjedde ved hjelp av en skimmingmaskin festet til betalingsautomaten i en taxi. Informasjonen fra maskinen skulle brukes til å lage nye falske kort.

I en leilighet bakmannen hadde tilgang til, fant politiet utstyr til kredittkortforfalskning. I tillegg fant politiet en liste med over 300 kredittkortnummer. Den antatte hovedmannen skal ha hatt flere medhjelpere i Norge. Blant annet en som har hjulpet til med å legge inn kredittkortnummer og pin-koder. Numrene blir tilsendt fra Canada.

I dag skal den antatte hovedmannen avgi sin forklaring.

Les flere saker på iOslo.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis