Gå til sidens hovedinnhold

Snart er bare seier godt nok

Henrik Bjørnstad begynner å få dårlig tid om han fortsatt skal få spille med de største stjernene. Men én nordmann imponerer.

Henrik Bjørnstad har to og tre fjerdedels turnering igjen på årets PGA-tour.

En av de turneringene bør han trolig gå hen å vinne, eventuelt klare to andreplasser, dersom det skal bli en ny sesong på aller øverste nivå.

Og åpningen under FRYS.COM Open i California torsdag kveld tyder ikke på at det kommer til å skje. Bjørnstad ligger på en 114. plass av 130 deltakere, med 11 slag opp til ledende Rocco Mediate.

Se ledertavlen

Bjørnstad gikk en runde på 75 slag - fire over par - etter fem bogeyer og en birdie. Det begynte svært så lovende med en birdie på aller første hull, men etter det gikk det raskt nedover. Bogey på fire av de neste fem hullene gjorde runden vond.

Henriks scorekort

Trenger en halv million
For å kvalifisere seg til neste års PGA-tour må Bjørnstad være blant de 125 beste på pengelisten. I øyeblikket er han nummer 184 med 215.000 innspilte dollar. 125. plassen innehas nå av Aron Price som har spilt inn 693.000 dollar.

Bjørnstad må altså spille inn rundt 500.000 dollar, helst litt mer, for å klare kortet. Det betyr at bare en seier, eventuelt to andreplasser vil sikre 31-åringen spill på PGA-touren neste år.

En litt lettere målsetting er å klatre opp til 150. plass på rankingen. Det vil gi Bjørnstad mulighet til å få spille noen få turneringer på PGA-touren neste år, samt at han vil få en lettere vei i kvalifiseringsturneringene til PGA-touren senere i høst.

Dersom det ikke lykkes er spill på nest øverste nivå i USA det mest sannsynlige for Bjørnstad.

Skarpnord sliter også
Marianne Skarpnord har også hatt en tung sesong i USA, og har bestemt seg for å dra tilbake til Europa etter sesongen. Under

Skarpnord gikk en 77-runde på førsterunden på LPGA-turneringen CVS/pharmacy LPGA Challenge. Dermed ligger hun helt nede på 105.-plass etter 18 hull.

Brittany Lincicome leder turneringen. Amerikaneren storspilte og gikk elleve slag under par.

Thorp nær Europatouren
En nordmann som imidlertid er i siget, er Marius Thorp. 22-åringen fra Bærum spiller denne sesongen på Challengetouren, som er nest øverste nivå.

Og det gjør han så bra at han ligger an til opprykk.

De 20 beste på Challenge-rankingen etter sesongen for Europeatour-kortet neste år, og med tre turneringer igjen ligger Thorp på en 11. plass.

Fredag spilte han andre runde i Roma Golf Open, og ligger der på en delt 37. plass. tre slag under par. Opp til en topp ti-plassering - noe som nesten vil spikre neste års deltakelse på Europatouren, er det bare fire slag.

Kommentarer til denne saken