Gå til sidens hovedinnhold

Snekkeren stakk med pengene

Hoa betalte 46.000 kroner i forskudd. Nå står taket uferdig, og snekkeren er borte.s

LILLESTRØM (Romerikes Blad): Taket skulle ha vært ferdig senest 30. juli. Ikke siden 3. august har Hoa Duong sett noe til snekkerfirmaet, som verken svarer på telefon eller brev.

Han gjorde det Forbrukerrådet advarer mot, men som svært mange av oss gjør: betaler forskudd på håndverkertjenester.

Totalt skulle det nye taket på huset i St. Sunnivas gate i Lillestrøm ha kostet 115.000 kroner. Før arbeidet startet betalte Hoa Duong 46.000 kroner til firmaet med tilholdssted i Sandefjord.

- De har ikke vært her siden 3. august, forteller Duong til Romerikes Blad.

Han håpet at byggingen av nytt tak på eneboligen skulle gå raskt.

Grei kontrakt
Ifølge kontrakten skulle det ta «ca. 7–10 arbeidsdager».

Kontrakten mellom firmaet og huseieren ser ryddig ut. Det er godt dokumentert hva som skal gjøres og hva det skal koste.

I kontrakten kommer det fram at arbeidet skulle komme i gang 18. juli. Det gjorde det. Med beregnet arbeidstid skulle arbeidet vært ferdig senest 30. juli. Det er det ikke.

- Litt forsinkelse kan forekomme, men dette er langt over hva man skal tåle, sier seniorrådgiver Elise Korsvik hos Forbrukerrådet for Hedmark, Oppland og Romerike.

(Saken fortsetter under bildet)

Ingen svar
Duong har gjentatte ganger forsøkt å nå firmaet registrert som et enkeltpersonsforetak i Brønnøysundregistrene. Når Romerikes Blad forsøker å få kontakt får vi beskjed om at abonnenten har slått av telefonen. I fire dager har vi gjort gjentatte forsøk.

- Først ble lektene lagt feil. Det kom de og rettet opp, men fremdeles er ikke jobben riktig utført, mener Duong.

Som bildene viser er det mye som gjenstår før taket er ferdig. Rundt huset står stillaset, noe huseieren tror firmaet vil komme og hente ettersom disse har en del verdi. Men å la dem fullføre jobben begynner han å få liten lyst til.

8. august sendte han brev til firmaet og ba om en hevelse av kontrakten og en tilbakebetaling av de 46.000 kronene. Da problemene startet valgte Duong å holde seg hjemme fra jobb for å følge snekkerarbeidet. I forbindelse med tap av arbeidsinntekt og utgifter til tolketjenester krever han også en erstatning på 20.000 kroner.

(Saken fortsetter under bildet)

Mister nattesøvnen
- Det eneste jeg kan gjøre nå er å vente på svar. Men tiden går jo, og vinteren nærmer seg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, sier Duong oppgitt.

- Jeg blir sliten av dette. Det går ut over nattesøvnen.

Sandefjordsfirmaet fant han ved å benytte seg av nettjenesten mittanbud.no.

Ta noen forhåndsregler ved bruk av anbud på nett. Les hvilke her!

- Jeg ønsket et firma som kunne gjøre dette fortest mulig, forklarer han.

Nå sitter Duong igjen med et halvferdig tak, han selv mener har mange feil og mangler.

- Avstandene på lektene er fremdeles feil. Takrennene heller feil vei. De som har vært her kan ikke være faglærte, de må komme seg på skolebenken, sier huseieren, som nå må se seg om etter et nytt snekkerfirma for å få på plass taket for vinteren kommer.

Les flere saker hos Romerikes Blad her.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken