Gå til sidens hovedinnhold

Sniffet narko på øvelse

Narkotikahundens trening tok en utilsiktet realistisk vending.

(iBergen.no) Det var på en bildel-bedrift i Haugesund at politiet skulle gjennomføre miljøtrening for deres firbente medhjelper tirsdag.

Kom etter avtale
Besøket på bedriften var avtalt på forhånd og alt var klappet og klart for at narkotikahunden skulle kunne trene sine lukteferdigheter og finne fram til ulike punkter der politiet hadde gjemt narkotika.

Men så skjedde det noe utenfor skjema.

- Hunden reagerte på et garderobeskap og denne gang var det ikke politiet selv som hadde lagt ut agn, skriver operasjonsleder Harald I. Myklebust ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt i tirsdagsloggen.

Innrømmet bruk
I skapet kunne politiet fiske fram en lynlåspose med mistenkelig pulverrester. Foran hele arbeidsplassen ble eieren av skapet konfrontert med funnet og tatt med til politistasjonen for avhør.

Der valgte han å legge alle kort på bordet.

- Det skal vel godt gjøres å komme klar den, ja. Han innrømmet at han hadde brukt amfetamin og han var ikke spesielt fornøyd med å bli tatt, sier politiførstebetjent Jan Geir Hessen ved narkotikagruppen i Haugesund.

En urinprøve ble sikret og den 35 år gamle mannen er nå siktet for bruk og besittelse av narkotika. Han er også tidligere dømt for befatning med narko.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping