Gå til sidens hovedinnhold

Snø og sol før slapseværet overtar

Det blir opphold i store deler av Midt- og Nord-Norge de nærmeste dagene. Folk i sør og vest må derimot forberede seg på mer snø, men også litt sol i helgen.

Snøen som ventes til og med søndag, sørger sammen med sola for godt skiføre i hele Sør- og Vest-Norge. Det bør nytes mens det nytes kan. Mandag er det meldt slapsevær.

- Nord- og Midt-Norge vil stort sett få pent oppholdsvær i helgen, men det er ventet vind og ruskevær i Nord- Trøndelag og Helgeland på lørdag, sier meteorolog i Storm Weather Center, Martin Grønnevek til TV 2 Nettavisen.

Det har lavet ned over hele landet denne uken, og det er mer snø i vente til helgen.

- Oslo og områdene sørover må forberede seg på å få mesteparten. Med de nye mengdene snø som er ventet til helgen, kan Oslo slår januarrekorden på 62 centimeter fra 1967, sier Grønnevek.

Nord for Stadt er det ventet fint vær og opphold til helgen, og også folk nord for Gardermoen kan la snøskuffa stå i helgen.

- Det vil holde seg kaldt i Sør-Norge og på Vestlandet, og solen vil også titte frem til helgen. Men mandag vil det bli mildvær i hele Sør-Norge opp til Oslo. Da er det bare å forberede seg på slapsevær, sier han.

Sjekk været der du bor her

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen