Gå til sidens hovedinnhold

- Snø snø snø!

Denne uken har nesten alle norske skianlegg fått påfyll av nysnø.

Skianleggene med beste pudderforhold for helgen er ifølge snøvarselet fra Skiinfo:

  • Drammen fikk 45 cm nysnø onsdag
  • Svarstad fikk 40 cm nysnø onsdag, og 5 cm på mandag
  • Gullingen fikk 35 cm nysnø onsdag
  • Hurdal fikk 20 cm onsdag, og det snør også torsdag

I tillegg er det gode forhold på Gaustablikk, i Uvdal og på Gålå etter kraftig snøfall natt til torsdag. På steder som Geilo, Hemsedal, Kvitfjell og Trysil vil de største snømengdene komme søndag.

Hele oversikten finner du her.

- Vi kan melde om at det nå er snø over hele Norge, og de aller fleste skianleggene har fått påfyll av nysnø de siste syv dagene. Om du bor i Oslo, Bergen, Trondheim eller Stavanger så er det kort vei til et skianlegg som har pudderforhold, opplyser Jens-Andreas Løland til Nettavisen.

Blant skianleggene som ikke har fått nysnø den siste uken finner vi Narvik og Målselv Fjellandsby i Nord-Norge. Men ifølge tjenesten Snowfinder ventes det også snø her i løpet av de neste dagene.

Lave temperaturer

Skiinfo-sjefen i Norge melder ellers om lite sol, med noen hederlige unntak. Helgens snøkvalitet er det lite å si på, siden temperaturene vil holde seg ganske lave. Mange steder vil det være rundt minus 10 grader celsius i bakken.

Sjekk været der du bor

Les også:Kaldt vintervær i hele februar

- Langrennsentusiasten kan glede seg over meget bra forhold. Det melder alle de 10 skidestinasjonene på Skiinfo.no som har mer enn 15 mil åpne langrennsløyper. Uvdal og Ål har hele 40 mil med langrennsløyper, så da skal det være ganske greit å finne løyper hvor man slipper å gå i kø, sier Løland.

Snørapport fra alle norske skianlegg finner du her.

Ellers melder skianleggene om følgende tilbud i bakkene:

TrysiI

Trysil holdes den årlige Peanut Butter & Rail Jam i Parken i Trysil og det arrangeres av Volcom. Konkurransen er for alle og gjelder som kvalifisering til europafinalen, men dette er i utgangspunktet en uformell snowboardkonkurranse hvor det er viktigere å ha det gøy og lage god stemning enn å vinne. Alt er gratis; mat, drikke, deltakelse, pluss litt ekstra. Volcom stiller som vanlig med masse give aways og fete premier, sier Aud Ingebjørg Heldaas i Trysilfjellet.

Hovden

I Hovden er det på lørdag (6 februar) åpning av snøskulpturer. Søndag den 31. januar 2010 ankom 26 internasjonale kunstnere fra USA, Tyskland, Frankrike, England, Danmark og Norge for å være med på Snøskulptur Hovden 2010. Vi startet i går morges(mandag) arbeidet med å lage 8 større skulpturer i snø. Forholdene og snøen er helt utrolige. Snøen fyker og motorsagen brummer i en hektisk aktivitet hvor skulpturene skal stå ferdig til lørdag, sier Kirsten Leira i Destinasjon Hovden.

Kongsberg

Lørdag og søndag er det OL-oppvarming med FIS EuropaCup i snowboardcross i Kongsberg. Intersport Nordic X Tour sørger for penger i premiepotten! Konkurransen er åpen for norske kjørere, førstemann til mølla. Og skal du ikke konkurrere, så ta turen for å se snowboardcross ”live” før Helene Olafsen og Stian Sivertzen kaster seg utfor OL-løypa i Vancouver.

Kvitfjell

Vane tro utvider vi åpningstidene på heisene fra og med 1. februar. Fram til sesongslutt kan du boltre deg i bakken fra kl. 09.30 til 16.00. Alle fredager og lørdager fra 13. februar til 18. april, samt i hele uke 8 og i påsken er heisene åpne fra kl. 09.30 til 16.30, sier Eskil Solberg i Kvitfjell til Skiinfo.

Flere aktiviteter finner du også på nettsidene til helenorge.no.

Kommentarer til denne saken