Gå til sidens hovedinnhold

Snøkaos gir drømmeforhold i bakkene

Flere destinasjoner i Alpene melder om over 50 cm med pudder.

Det tidlige vinterværet skaper kaos over hele Europa. Togstans, stengte veier og en rekke flypassasjerer er rammet av forsinkelser, kanselleringer for andre dag på rad.

Store snømengder og uvanlig kaldt vær har satt sine spor de siste dagene. På grunn av værforholdene ble den internasjonale flyplassen i Genève stengt for flytrafikk onsdag.

Men ikke alle er like negative til de store snømengdene. Flere skianlegg rundt om i alpene åpner nå anleggene 14 dager en planlagt for å få utnyttet de siste dagene med påfyll av pudder.

70 pudderalarmer

- Dette er et historiskt øyeblikk, for sjelden åpner så mange skianlegg før den offisielle åpningsdatoen i midten av desember. Både de franske og de Italienske alpene ligger nå under et 30-70cm tykt pudderteppe, melder Vincent Vuillerme fra Skiinfo Frankrike.

Her finner du de norske Skiinfo-sidene.

Onsdag førte det til 70 pudderalarmer.

Nå er spørsmålet om skituristene klarer å komme seg opp på fjellet, grunnet stengte veier og vanskelige kjøreforhold. Skiinfo registrerer også at enkelte skiområder ikke kan åpne grunn av for mye snø, og usikret terreng.

- Heldige er de puddertjuvene som har bestilte seg juleferie til alpene, for der blir det gode forhold, konkluderer Vuillerme.

Bra ser det ut til å bli i Frankrike, men kanskje enda bedre i Italia.

Sjekk det siste snøfallet via webkamera her.

Sjansereiser

Tirsdag falt det 20 centimeter snø over Genève, og onsdag fortsatte snøen å lave ned over Sveits, som opplever sin verste novemberkulde på 45 år, melder NTB.

Vinterværet gjør at det er litt sjansespill og kaste seg på et fly ned mot bakkene i Alpene.

De siste dagene har snø, regn, tåke og speilglatte rullebaner skapt flytrøbbel flere plasser. I Tyskland har flyplassene i både Frankfurt, München og Köln vært stengt i lengre perioder. Bare i Frankfurt ble over 200 fly innstilt onsdag.

Stengt eller delvis stengt har også flyplasser i blant annet Italia, Polen og Tsjekkia vært.

Kommentarer til denne saken