Gå til sidens hovedinnhold

Socialdemokraterna størst på svensk måling

Statsminister Stefan Löfvens arbeiderparti får 27 prosent på en meningsmåling som Sifo har utført for Svenska Dagbladet og Göteborgs-Posten.

Like bak Socialdemokraterna følger Moderaterna, mens Sverigedemokraterna (SD) får støtte fra litt under 18 prosent av de spurte.

Socialdemokraternas oppslutning på 27 prosent er en fremgang på 0,7 prosentpoeng fra Sifos augustmåling. Nya Moderaterna får 22,8 prosent på målingen, en tilbakegang på 1,7 prosentpoeng. Sverigedemokraterna står på stedet hvil med 17,7 prosent, ned 0,1 prosentpoeng.

De øvrige partienes oppslutning ligger på mellom 2,4 og 7,3 prosent.

Målingen viser at den rødgrønne alliansen har støtte fra 41,5 prosent av de spurte. Opposisjonsalliansen får en samlet oppslutning på 38,2 prosent.

– Det er overraskende at opinionen ikke har endret seg, sier statsviter Ulf Bjereld. Han viser til at Sverigedemokraterna har fått økt oppslutning på en rekke andre meningsmålinger den siste tiden.

– Mange SD-ere hadde nok håpet på en oppgang siden flyktningspørsmålet får så stor oppmerksomhet, for ensakspartier tjener alltid på at deres eneste sak diskuteres, sier Bjereld.

Tidligere denne uken viste en måling fra YouGov at SD går fram 2,1 prosentpoeng til 27,3 prosent. På denne målingen faller Socialdemokraterna og Moderaterna til henholdsvis 21,8 og 20 prosent. (©NTB)

Kommentarer til denne saken