Gå til sidens hovedinnhold

Søderlund håper på Ingebrigtsen-spørsmål

RBK-spillerne har ikke blitt rådført i trenerspørsmålet.

SANDVIKA (Nettavisen): I slutten av juli fikk Per Joar Hansen sparken som hovedtrener i Rosenborg. Trønderne lå da på andreplass i Tippeligaen, men laget som var blant gullfavorittene før sesongen, var så å si hektet av.

Molde var allerede ni poeng foran etter 16 serierunder.

Inn i trenerjobben kom tidligere RBK-spiller Kåre Ingebrigtsen. Han fikk 14 kamper på seg i høst til å overbevise og med to kamper mindre, kapret han like mange poeng som Hansen og sikret til slutt sølvet for trønderne.

- Ingen signaler
Nå skal styret og ledelsen i klubben bestemme seg for om Ingebrigtsen skal bli med videre. Skal vi tro Alexander Søderlund, så er det stor stemning blant spillerne for at den tidligere Manchester City-spilleren skal bli med videre.

- Kåre er en meget bra trener og jeg håper han fortsetter. Men vi har ikke fått noen signaler fra klubben om han blir med videre og vi spillerne har heller ikke lagt oss borti det. De har ikke spurt oss om hva vi mener, men jeg håper de gjør det etter hvert. Vi prøver å være litt involvert, sier han til Nettavisen.

- Hvor viktig var trenerbyttet i sommer?

- Jeg vet ikke helt hvor viktig det var, men det kom inn en ny og vi fikk alle et løft. Det kan hende det har hjulpet, men det er vanskelig å si sikkert. Jeg har i hvert fall bare positive ting å si om Kåre, fortsetter måljegeren til RBK.

Søderlund er likevel klar på at sølv ikke er godt nok i RBK.

- Vi ønsker å komme så høyt som mulig på tabellen og det er et nederlag at det ikke ble gull. Det blir ikke noe feiring, men for klubben var det likevel viktig å komme på andreplass, framfor tredje. Det betyr litt ekstra penger, også.

- Hvor gikk det galt i 2014-sesongen?

- Det var nok i begynnelsen av sesongen. Vi tapte for mange poeng og var ikke gode nok. Vi var heller ikke nok samspilt i begynnelsen, men det har løsnet nå i høst. Nå må vi ta med oss det inn mot neste sesong. Vi må fortsette den gode jobben vi har gjort. Da kan vi bli gode, sier han.

Mye skadet
Søderlund selv endte sesongen på 13 ligamål og ble dermed den nordmannen som scoret flest i Tippeligaen, sammen med Bodøs Ibba Laajab og Moldes Mohamed Elyounoussi. Islandske Vidar Örn Kjartansson ble suveren toppscorer med 25 mål, mens danske Christian Gytkjær scoret 15 mål.

Kun fem av Søderlunds fulltreffere har kommet etter at Ingebrigtsen kom inn som trener, men spissen han også slitt mye med skade i høst.

Den tidligere Haugesund-spilleren er likevel tatt ut i Per-Mathias Høgmos landslagstropp som møter Estland og Aserbajdsjan og får han sjansen, håper han å ta med seg målfarligheten i Tippeligaen inn på landslaget.

- Jeg har ikke spilt fotball hver helg på ganske lenge og skulle egentlig ønske at jeg var i litt bedre slag enn jeg er, men jeg er en type som ofte kommer i scoringsposisjon og vil hjelpe laget både offensivt og defensivt med styrkene mine. Jeg håper å kunne bidra med mål, hvis jeg spiller, sier han.

Om Søderlund får sjansen til å vise seg fram med flagget på brystet i privatkampen mot Estland onsdag, kan du se i Nettavisens livesenter.

Kommentarer til denne saken