Gå til sidens hovedinnhold

Software Innovation skuffer

IT-selskapet Software Innovation varsler markedet om at tallene for andre kvartal vil skuffe.

I en svært kort børsmelding gjør Software Innovation det klart at de vil skuffe markedet i andre kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet skriver at gjennomgangen av tallene for kvartalet viser vesentlig svikt i tjenesteomsetningen.

- Det medfører at selskapets resultat blir svakere enn forventet for 2. kvartal, melder selskapet uten å gi noen mer utfyllende opplysninger om hvor ille resultatet blir.

Avventer analysen

Per Kveim, konsernsjef i Software Innovation, forteller til NA24 iMarkedet at de fredag så at det var langt svakere fra tjenestesiden i selskapet enn det som var forventet. Selskapet fremlegger tall torsdag denne uken, og Kveim forteller at de ikke har hatt sjanse til å komme med konkrete tall i dagens melding.

- Det er tjenestesiden som har vært noe overraskende svakt. Det er tatt inn en del nye mennesker i første kvartal som vi ikke har klart å få ut i nye oppdrag, og det har vært et svakt tjenestesalg, sier Kveim som også trekker frem at de har brukt mye tid på å avslutte prosjekter samt en del garantier som har måttet bli tatt unna.

- Men det er et sammensatt bilde, og vi har ingen endelige konklusjoner på tiltak og konsekvenser. Men vi har ingen indikasjon på at dette er varig, men vi må gjøre analysen vår. Det er for tidlig å trekke konklusjoner nå, sier Kveim som henviser til torsdagens resultatfremleggelse.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken