Gå til sidens hovedinnhold

Søker kalenderpiker med brystkreft

Kreftforeningen ber brystkreftrammede norske kvinner stille som modeller - for den gode sak.

Trondheimskvinnen Betty Johansen og Kreftforeningen lot seg inspirere av skuespiller Hellen Mirren og de andre modne kvinnene i filmen «Kalenderpikene». Nå vil de at brystkreftrammede norske kvinner skal bli kalenderpiker.

Fotograf Lasse Berre er på damejakt på oppdrag fra Kreftforeningen. Han søker kalenderpiker med brystkreft til en kunstkalender for 2008 med temaet «Lykke», skriver avisa Nordlys.

- Lykke er neppe det første du tenker på når du hører ordet kreft. Men å definere lykken, blir viktig for de som skal komme seg gjennom dette, som er en stor traume. Vi vil finne 12 kvinner som har gjennomgått en brystkreftoperasjon og blitt friske. Og vi ber dem definere hva som er lykke for dem, sier Berre til Nettavisen.

Sammen med Kristine Maudal, som er kunstmaler, skal han lage kalenderen.

Initiativtaker Betty Johansen har allerede stilt opp til det første bildet i kalenderen, og Berre har vært i Trondheim og Tromsø og presentert prosjektet på møter i regi av Kreftforeningen. Her blir det også vist klipp fra «Kalenderpikene». Den britiske komedien forteller historien om en gruppe Yorkshire-kvinner i 50-årene som vil samle inn penger til kreftavdelingen ved det lokale sykehuset. Det klarer de til gangs ved å lage en kunstkalender med seg selv som avkledde modeller.

For Berre og Maudal er ikke poenget å få kvinnene til å kaste klærne, men de håper å lage en kalender som kan være en inspirasjon og en hjelp for brystkreftrammede kvinner.

Reklame

Ny grillpakke: - Den beste barbecuesausen vi har smakt