Gå til sidens hovedinnhold

Søker skurker med YouTube

Politifolk følger med i tiden.

Politimann Brian Johnson ved politiavdelingen i Massachusetts i USA hadde forgjeves studert overvåkingsbilder av to menn som brukte angivelig stjålne kredittkort. Mennene var ukjente for Johnson, så han bestemte seg for å be om hjelp for å løse saken.

Han bestemte seg rett og slett for å legge ut et klipp fra overvåkingsvideoen på YouTube. Lenka sendte han til rundt 300 personer og organisasjoner med beskjed om at politiet var på utkikk etter mennene.

- Du trenger ikke være teknologiekspert for å skjønne hvordan du skal se en video på YouTube, sier Johnson til AP.

Flere andre politiavdelinger har brukt YouTube i jakten på kriminelle. Eksperter sier ideen er lovende, men kritikerne frykter store mengder verdiløse tips, feil identifiseringer og brudd på privatlivets fred.

I Johnsons tilfelle endte det med at de mistenkte ble arrestert. Videoen ble sett av flere tusen mennesker, men Johnson gir godt gammeldags politiarbeid æren for pågripelsen.

- Teknologi kan aldri erstatte fotarbeidet ute på gatene, sier han.

Som regel er det imidlertid politiet selv som ender opp på YouTube. Interesseorganisasjoner legger ofte ut videoer av politifolk de mener er unødvendig brutale i tjenesten.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis