Gå til sidens hovedinnhold

Solbakken blir manager i FCK

Nordmannen forfremmes i FC København.

Ståle Solbakken forfremmes til manager i den danske fotballklubben FC København etter at sportsdirektør Carsten V. Jensen fikk sparken.

Det offentliggjorde klubben på en pressekonferanse fredag.

Solbakken får dermed en rolle som er vanlig i engelsk fotball, der hovedtreneren også fungerer som sportsdirektør.

– Den nye rollen gir ikke flere arbeidstimer enn Ståle allerede har, men alle sportslige beslutninger konsentreres hos Ståle, sa klubbdirektør Anders Hørsholt.

Trener Johan Lange får tittelen teknisk direktør. Han skal hjelpe Solbakken med administrative oppgaver og alt mulig annet.

Solbakken sa fredag til Tipsbladet at han føler med Carsten V. Jensen og synes det er trist at han fikk sparken. Nordmannen mener fotballbransjen er brutal.

– Jeg tror ikke det er noen i FCK, inkludert beslutningstakeren, som har det godt med det. Når du har vært en stor del av en organisasjon i mange år, når du har vært gjennom så mange følelsesladede øyeblikk med en person, og her snakker jeg ikke bare om meg selv, men sikkert for mange, så vil det være normalt at tankene ..., sa han til Tipsbladet.

– Men jeg opplevde jo i Köln at livet er brutalt i denne verdenen, og det må vi som er i bransjen, forholde oss til. Slik er det. Men det ville ha vært svært unormalt hvis man ikke sendte «CV» en tanke.

Jensen ble sportsdirektør i FCK i 2006, men han har representert klubben siden 1993. (©NTB)

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken