Gå til sidens hovedinnhold

Solbakken har savnet ro

Ståle Solbakken innser at FC København har underprestert i vår – og vet hvorfor.

Solbakken overtok i fjor høst et FCK som lå helt sist i Superligaen, og fikk jobben med å gjenreise den danske fotballstorheten. Mange forventet mye og Solbakkens leverte fra første sekund.

Den ene seieren avløste den andre i ligaen – og i tillegg plukket københavnerne fire poeng i en meget vanskelig mesterligagruppe med blant andre Real Madrid.

Foran vårsesongen skilte det bare seks poeng opp til serieleder FC Midtjylland – og mange regnet nok med at FCK ville tette også den luka. Med fem serierunder igjen å spille er imidlertid avstanden fortsatt den samme.

Ikke overrasket

Regnskapet viser i tillegg at FCK så langt denne sesongen bare har tatt tre av 15 mulige poeng mot de tre andre topplagene på tabellen – Brøndby, Aalborg og nevnte Midtjylland.

Trener Solbakken er ikke så overrasket over akkurat det.

– I den situasjonen vi er i, er det normalt at vi taper noen av kampene mot de andre topplagene. Man jakter, jakter, og jakter konkurrentene, og når man så nærmer seg, rykker man et skritt tilbake. Dermed må man jakte igjen, og får aldri ro, sier han til danske Tipsbladet.

Solbakken innser samtidig at laget hans ikke har prestert på topp i alle kamper. Særlig var tapet for serieleder Midtjylland tungt å svelge.

– Vi har underprestert litt i vår, fordi vi var litt rystet etter Midtjylland-kampen. Vi ble satt tilbake av det, sier hedmarkingen.

– Mye stress

Faktum er uansett at Solbakken kun har måttet bokføre tre tap i løpet av sine 27 kamper som FCK-sjef mot danske lag. Det ser ikke 46-åringen noen grunn til henge med hodet over.

– Vi har tatt tett opp mot to poeng i snitt i min tid i klubben. Det snittet hadde vi hatt inne dersom vi hadde slått Esbjerg (endte 2-2 sist helg). Det er veldig bra, sier Solbakken.

I tillegg er klubben klar for cupfinale – og de fire poengene fra mesterligaen i fjor høst skal heller ikke glemmes.

– Vi overpresterte før jul. Vi lå sist i Superligaen da jeg kom, og vi skulle konsentrere oss om det samtidig som vi skulle spille mot Real Madrid, Juventus og Galatasaray. Det var mye stress, men vi klarte det og skaffet oss et godt utgangspunkt (foran vårsesongen), fastslår Solbakken.

Håper fortsatt

Den som tror at Grue-karen har gitt opp håpet om ligagull, selv om det ser vanskelig ut nå, må tro om igjen.

– Sesongen er ikke over. Vi ønsker å vinne de siste kampene, og det er ingen som får noe gratis av oss. Vi skal vinne cupfinalen, og vi skal kjempe og jakte den teoretiske muligheten som ligger der, avslutter han i intervjuet med tipsbladet.dk.

Søndag har FCK bortekamp mot Nordsjælland i Farum Park. (ANB)

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken