Gå til sidens hovedinnhold

Solbakken henter tidligere RBK-spiller

Ståle Solbakkens FC København sikret seg fredag den danske landslagsspilleren Peter Ankersen foran neste sesong.

Ankersen, som har en fortid i Rosenborg, lånes i første omgang i én sesong fra østerrikske Salzburg, men FCK har også sikret seg en kjøpsopsjon på spilleren.

– I Peter har vi sikret oss fremtidens høyreback på det danske landslaget. Han er dynamisk, hurtig, gjennombruddssterk og målfarlig. Det er mange av de kvalitetene vi søker i en back i FC København, sier Ståle Solbakken til klubbens nettsider.

– Samtidig tror vi at vi kan hjelpe han det siste stykket i hans utvikling, blant annet defensivt, sånn at han når sitt toppnivå, tilføyer han.

FCK-sjefen bekrefter også at den danske hovedstadsklubben i utgangspunktet ikke var på utkikk etter en høyreback i dette overgangsvinduet. Da sjansen til å hente Ankersen dukket opp, ble det likevel for vanskelig å si nei.

Salzburg-spilleren vil utfordre Tom Høgli i kampen om en backplass i klubben.

Peter Ankersen ble hentet til Rosenborg i 2012, men trivdes ikke i Trondheim og flyttet hjem etter bare noen måneder.

– Jeg tror det er en veldig god match mellom meg og FC København. De har spillestil med offensive backer som er mye involvert i spillet. Det passer meg perfekt som spillertype, og jeg er stor tilhenger av den type fotball som spilles i FCK, sier Ankersen. (©NTB)

Reklame

Topp 10 salg i langhelgen

Kommentarer til denne saken