Gå til sidens hovedinnhold

Solbakken: - Nå er det krise

Wolverhampton tapte igjen.

CRYSTAL PALACE - WOLVES 3-1:

Wolverhampton-manager Ståle Solbakken har vært i hardt vær den siste tiden. Nordmannen har levert flere dårlige resultater med sin klubb.

Da Wolverhampton tapte hjemme mot Ipswich i helgen ble Solbakkens lag pepet av banen, og spesielt mye bedre blir det nok ikke etter tirsdagens kamp. Ulvelaget ble nemlig knust av Crystal Palace i London og dermed er nordmannens lag helt nede på en 18.-plass i The Championship.

- Det er krise
Wolverhampton spilte som kjent i Premier League så sent som i fjor, og det var ventet at Solbakken skulle lede klubben på veien tilbake mot toppdivisjonen.

Slik har det imidlertid ikke gått, og klubbens direktør gikk nylig ut å sa at fansen hadde god grunn til å være misfornøyd med det laget har prestert denne sesongen.

- Jeg er ansvarlig for resultatene, og vi er i en krise nå. Det er det ingen tvil om. Men vi må ha troen på at ting blir bedre, sier Solbakken til Wolves nettsted etter tapet.

- Det er flere grunner til at ting ikke går bra. For øyeblikket tror jeg vi mangler selvtillit, og våre beste og mest erfarne spillere er ikke på toppnivå, sier nordmannen.

- Men vi kan ikke komme med unnskyldninger. Vi må ta oss sammen, og det gjelder selvsagt for meg også, sier Solbakken.

Møtte topplag
I oppgjøret på Selhurst Park tirsdag skulle det gå 31 minutter før Solbakkens lag kom under. André Moritz sørget for ledelse til Crystal Palace.

Ni minutter senere sørget Yala Bolasie for 2-0 til vertene, mens Moritz satte inn sitt andre for dagen og sørget for 3-0 seier et stykke ut i andre omgang.

Det hjalp dermed lite at tidligere Manchester United-spiss Sylvan Ebanks-Blake reduserte for Solbakkens lag 15 minutter før slutt, det ble et nytt tap for Wolves.

Crystal Palace er for øvrig et av topplagene i The Championship og ligger nå som nummer tre med 47 poeng fra 26 kamper. Det er Cardiff som topper med 56 poeng.

Langt bak teten
Solbakkens Wolverhampton ligger altså nede på 18.-plass med sine 31 poeng. Det begynner altså å bli en stor luke opp til tetlagene.

Det er likevel jevnt i den nest øverste divisjonen og Wolves ligger bare ni poeng bak den viktige siste playoffplassen som kan gi omspill om opprykk til Premier League.

Blackburn, som nylig sparket Henning Berg som manager, vant for øvrig 3-0 mot Nottingham Forest tirsdag. Det var lagets andre strake seier etter sparkingen av nordmannen.

Les flere saker fra 2012:

Kommentarer til denne saken