Gå til sidens hovedinnhold

Solberg klar for Mexico

- Vi skal absolutt være med og kjempe i toppen, lover Petter Solberg.

33-åringen er sammen med resten av rallysirkuset tilbake i Mexico, hvor den tredje VM-runden for året starter torsdag.

Det blir helt andre forhold enn i Sverige, hvor det var både snø og minusgrader. I Mexico er temperaturen 32 grader - og det er ventet at temperaturen vil holde seg der så lenge rallyet pågår.

Vant i 2005
Men Petter Solberg trives godt på grusen i Mexico og vant denne VM-runden i 2005.

- Mexico er et rally vi liker godt, og vi har jo gode resultater og vise til. Vi skal absolutt være med og kjempe i toppen, lover Solberg på sin egen nettside.

Spydebergekspressen ligger på delt fjerdeplass sammenlagt etter årets to første runder.

Både Petter Solberg og Gigi Galli har ni poeng. Mikko Hirvonen fra Finland leder med sine 16 poeng, mens Jari-Matti Latvala og Sebastien Loeb deler andreplassen med ti poeng.

Forsiktig Solberg
Forholdene i Mexico passer tradisjonelt Subaru godt. I fjor ledet Solberg og kartleser Phil Mills før de måtte bryte. Testene i forrige uke var også positive, og Solberg er fornøyd med bilens oppsett før grusrallyet starter torsdag.

- Vi skal kjøre vårt eget rally, gjøre så godt vi kan og se hva som skjer, sier Solberg, som denne sesongen er langt mer reservert i uttalelsene enn hva tilfellet har vært i tidligere sesonger.

Også vinneren av forrige runde, Jari-Matti Latvala, er forsiktig i sine uttalelser.

- Jeg har ikke så mye erfaring i Mexico som jeg har andre steder og jeg må nok være litt mer forsiktig enn jeg var i Sverige. Det er urealistisk å satse på en seier. Jeg vil være fornøyd med en plass blant de tre beste, sier 22-åringen til WRC.com.

Finnen endte på sjuendeplass i Mexico i 2007.

Loeb under press
Regjerende verdensmester Sebastien Loeb kjørte ut i Sverige og ble passert av Mikko Hirvonen i sammendraget ettersom finnen tok sin andre strake andreplass. Franskmannen mener at han ikke har råd til å kjøre ut i Mexico også.

- Når du gjør feil og taper poeng vil du alltid føle et visst press før neste runde. Det er nok tilfellet for meg i Mexico, og det er ikke noen enkel VM-runde. Etter at vi vant her i fjor, vet vi at C4 WRC-bilen er konkurransedyktig i Mexico, men jeg vil likevel være forsiktig fordi vi ikke har råd til å tape mer terreng til konkurrentene våre, sier Loeb til WRC.com.

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær