Gå til sidens hovedinnhold

Solberg langt bak

Petter Solberg sliter på den franske asfalten, og ligger langt bak teten. Francois Duval har tatt ledelsen etter første dags kjøring.

Francois Duval vant første fartsprøve, mens Markko Märtin var raskest på den andre. Petter Solberg tapte rundt halvminuttet på de to første fartsprøvene.

- Det var veldig glatt på de to første farstprøvene. Spesielt den første - og jeg var nødt til å kjøre veldig forsiktig på grunn av manglende veigrep. Vi regnet med at veiene kom til å tørke opp kjappere enn det det virkelig gjorde.

- Dermed hadde vi valgt dekk som var for harde. Det er skuffende med et så stort forsprang opp til teten. Men sånn er det. Det er veldig vanskelig å kjøre, og jeg kommer til å gjøre mitt beste. Det er det eneste jeg kan gjøre, sa Solberg etter de to første farstprøvene.

På fredagens to siste fartsprøver tapte han enda mer. Først et halvminutt på SS3, så 42 sekunder på SS4. Dermed er han 2.17,8 bak ledende Francois Duval etter første dags kjøring - helt nede på sjuendeplass.

- Jeg er veldig skuffet nå, men sånn er det noen ganger. Det var veldig vanskelig - og jeg prøvde alt jeg kunne i dag.

- Jeg visste på forhånd at dette kom til å bli en tøff konkurranse, men vi er langt fra der hvor vi burde vært og vi bare må jobbe hardere. Det er en vanskelig situasjon, men jeg kan ikke gi opp, sier Petter etter første dag.

Petter Solberg vant rally-VM i fjor, men denne sesongen har Sebastien Loeb vist seg å være vanskelig å slå. Franskmannen kan avgjøre kampen om VM på hjemmebane denne helgen.

Blir Loeb nummer fire eller bedre, vinner han VM-tittelen. Men han kommer likevel til å kjøre for seieren på Korsika (Les mer her).

Etter første dags kjøring har Sebastien Loeb VM-tittelen i sin lomme. Svært mye skal til for å miste den nå.

Rally Korsika består av færre og lengre fartsetapper enn de fleste andre VM-rundene. Spydeberg-ekspressen vant denne VM-runden i fjor, til tross for at han fikk seg en tankevekker da han og kartleser Phil Mills totalvraket bilen under shakedown (Les mer om dette her).

HTML EMBED
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien