Gå til sidens hovedinnhold

Solberg truet med å si opp

I fjor var Petter Solberg så lei av å kjøre en bil han ikke var tilfreds med, at han truet Subaru-presidenten med å si opp dersom det ikke ble gjort endringer.

Petter Solberg mener selv han gjorde det meste riktig i fjorårssesongen. Likevel var han ikke i nærheten av å oppnå samme resutalter som i 2003, da han ble verdensmester.

Misfornøyd med bilen
Nordmannen mente selv at bilen hadde skylden i at de ønskede resultatene uteble. Til slutt gikk han direkte til president Kyoji Takenaka i Fuji Heavy Industries, som eier Subaru, og ga beskjed om at nok var nok.

- Jeg forklarte kort og godt at at vi ikke hadde mulighet til å klare pallen i Rally Japan dersom ikke noe ble gjort. Reaksjonen fryktet jeg egentlig ikke, fordi jeg heller ville miste jobben enn å fortsette på samme måte. Det fikk han også klar beskjed om, sier Solberg til VG.

Ny kontrakt
Takenaka tok Solbergs trusler seriøst, og etter noen uker var bilen bedre.

I går ble den splitter nye WRC 2006-bilen presentert i Monte Carlo. Solberg er fortsatt stjernen i Subaru-stallen, og snart kan han trolig signere en ny avtale med laget.

Treårsavtalen Subaru-føreren signerte 1. januar 2004 gir ham en årslønn på 30-35 millioner kroner, i tillegg til private sponsorinntekter. Selv om Solberg ikke har vunnet VM sammenlagt siden den gang, har markedsverdien hans steget betydelig.

Derfor er også det nye tilbudet fra Subaru bedre enn dagens avtale.

- Vi har mottatt et tilbud, og det pågår forhandlinger. Vi regner med å være ferdig om en måned eller to. Forhandlingene startet i midten av desember, sier Solbergs juridiske rådgiver, advokat Odd Moe, til Dagbladet.

Torsdag kveld kjøres shakedown i årets første VM-runde, mens de ordinære fartsprøvene starter i moprgen.

TV 2 Nettavisen følger Rally Monte Carlo direkte hele helgen.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem