En danske har kjøpt den herskapelige fritidseiendommen Villa Haugen på det tidligere handelsstedet Grøtøy i Steigen for rekordsummen 4,7 millioner kroner, skriver Avisa Nordland .

Selger er Jan-Peter Krogh, opprinnelig fra Bodø, men nå bosatt på Kanariøyene.

SELGE HYTTA? Finn megler

- Så vidt vi vet er salgssummen med stor margin ny prisrekord for fritidsboliger i Nord-Norge, sier ansvarlig mekler John Åge Handbergi DnB NOR Eiendom til Avisa Nordland .

Mye hus
Prakteiendommen har vært forsøkt solgt siden 2005 gjennom ulike meklere. Den er på 6,5 mål. Foruten hovedbygningen på 495 kvadratmeter, består anlegget av en frodig og flott hage, et åtte kvadratmeter stort uthus, et innredet og isolert lysthus på 13 kvadratmeter og et innredet naust på 87 kvadratmeter.

Villa Haugen ble oppført i tidsrommet fra 1998 til 2000, basert på originale tegninger. Det opprinnelige hovedhuset ble reist av den velstående Schøningfamilien i 1907 og revet i 1948. Det nå solgte nybygget står på den opprinnelige grunnmuren.

Bergtatt
Den nye eieren er bosatt i Danmark, er i 30-årene og har norsk kjæreste sørpå.

Fritidsmarkedet følger du på BOLIGA.NO

- Mannen har en tid vært på jakt etter en fritidseiendom i Nord-Norge. Han kom over Villa Haugen via ryktebørsen og internett og er veldig glad for at han fikk kjøpe stedet. Han og kjæresten gleder seg utrolig til å ta eiendommen i bruk. Villa Haugen er noe av det flotteste som er å kjøpe av fritidseiendommer i Nord-Norge, kanskje det aller flotteste. Kjøperen har også andre fritidseiendommer, men ikke i Norge. Kjøperen er fullstendig bergtatt av Villa Haugen og Steigen, sier John Åge Handberg.

Lite brukt
Jan-Peter Krogh sier på telefon fra Kanariøyene at han er glad for at handelen er gjennomført.

- Jeg valgte å selge eiendommen fordi den er blitt så lite brukt. Det er for råflott å sitte på en slik eiendom og nesten ikke bruke den, men det har vært skikkelig artig å realisere dette prosjektet. Den nye eieren har gjort en god handel, sier han.

Saken er levert av Avisa Nordland.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere).