(SIDE2): Edvard Munchs ene bilde av "Vampyr" gikk under hammeren på Sotheby's i New York i natt.

Ifølge nettsidene til Sotheby's ble maleriet solgt for 38.162.500 amerikanske dollar, som tilsvarer rundt 256 millioner norske kroner.

Det er dette bildet som Munch skal ha ansett som den "endelige" versjonen. Det finnes fire "Vampyr"-bilder, alle er litt ulike.

Finanskrise
Auksjonshuset forventet at bildet skulle innbringe 200 millioner kroner, men det ble fryktet at finanskrisen kunne få innvirkning på salgssummen.

Ifølge Art Newspaper kom bildet i katalogen merket med at det allerede var "et ugjenkallelig bud" på det. Dette merkes, ifølge avisen, med en hestesko på siden i katalogen.

Ordningen er ny, og om bildet selges for mer enn det den hemmelige budgiveren er villig til å gi i sitt skjulte bud, så får han eller hun mellomlegget fra Sotheby's.

- Var en feil
Men når "Vampyr" selges natt til tirsdag så er det uten "det ugjenkallelige budet". Sotheby's sier at hesteskoen var påtrykket ved en feil og at det ikke fantes et slikt bud.

Men kunsthandlere som Art Newspaper har snakket med sier de synes det er merkelig at auksjonshuset kunne gjøre en slik feil i sin nye praksis. Flere sier de mener det er finanskrisen som kan være en årsak og at budgiveren har trukket seg.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!