Gå til sidens hovedinnhold

Solgt for 30 millioner i 2011, går gratis til Godset

Godset er i sluttforhandlinger med mannen som skal fylle tomrommet etter Ola Kamara.

DRAMMEN (DT.no): Marvin Ogunjimi (26) er i sluttforhandlinger med Godset om en toårskontrakt. Han kommer gratis fra Mallorca.

Den belgiske spissen imponerte kraftig i fredagens treningskamp mot Mjøndalen. To mål og en assist på 45 minutter var mer enn nok til å overbevise Godset.

Nå tyder mye på at Marvin blir å finne i marineblå drakt de to neste sesongene.

- Vi skal prøve å forsere de siste hindrene, og har en god intensjon om å få på plass en avtale. Vi håper å bli enige med Godset, sier den Asker-baserte agenten Remi Wulff ifølge DT.no.

Det er han som introduserte Marvin for Godset. Og det er ikke tilfeldig at det var drammenserne som fikk opsjonen da de bestemte seg for å sjekke det norske markedet. Wulff hjalp Alfred Sankoh til Godset da han trente Ullern i 2008, og nordlendingen har i ettertid blitt lisensiert agent.

- Jeg følger tett med Godset, og har sansen for hvordan de jobber, sier han.

Går gratis til Godset

Marvin Ogunjimi har kontrakt med spanske Mallorca til sommeren 2015, men avtalen termineres dersom han finner seg en ny klubb. Det bekrefter Wulff overfor Drammens Tidende.

Mallorca bladde opp hele 30 millioner kroner for den belgiske landslagsspissen i 2011, og de tilbød ham en svært lukrativ kontrakt.

Men da Marvin kom til ferieøya var treneren som kjøpte ham (Michael Laudrup) sparket og klubben degradert til nivå to. Betingelsene i kontrakten er ikke blitt oppfylt, og derfor kan belgieren gå vederlagsfritt til Godset.

- Han sier fra seg ganske mye penger ved å bytte fra Mallorca til Godset, uttaler Wulff.

Etter hva Drammens Tidende erfarer blir Marvin Ogunjimi ingen dyr spiller for seriemesteren.

Fokuset hans nå er å få fart på karrieren – og derfor er det nesten utelukkende sportslig hensyn som veier tyngst.

- Litt av innsalget mitt for å lokke Marvin til norsk fotball er at Godset er den klubben i Tippeligaen som produserer flest sjanser – og det kan være et eldorado for en spiss der. Se bare på hva Ola Kamara gjorde i fjor. Marvin kan fort bli toppscorer i Tippeligaen, sier Wulff.

Vil tilbake på landslaget

Marvin Ogunjimi har allerede et navn i europeisk fotball, selv om det akkurat nå er med negativt fortegn på grunn av den uheldige karrierekurven.

Men dersom spissen blir en suksess i norsk fotball, kan han raskt bli et salgsobjekt igjen. Det er verdt å nevne at Marvin ble koblet til både Everton, Newcastle og Fulham før han havnet i Mallorca. Og i 2012 var han svært nær en overgang til Celtic.

Marvin Ogunjimi har også et mål om å spille seg inn på det belgiske landslaget igjen. I 2010 og 2011 scoret han fem mål på sju landskamper. I denne perioden var han andrevalg på topp – bak den Everton-utleide Chelsea-spissen Romelu Lukaku.

- Treneren Mark Wilmots har sansen for Marvin. Han har sagt at han kommer til å ta ham ut i troppen hvis han kommer til en bra liga og scorer mål igjen, forteller Wulff.

Etter at Marvin Ogunjimi banket inn to mål mot MIF har flere klubber meldt sin interesse. Men SIF har førsteretten.

- Vi har en gentlemans agreement om at vi kun snakker med Godset. Vi har ikke åpnet dialog med noen andre klubber.

Dermed burde en avtale være nært forestående.

Les flere saker om Strømsgodset hos Drammens Tidende.

Kommentarer til denne saken