Gå til sidens hovedinnhold

- Solgte barn til Norge

En menneskesmuglerliga i Bulgaria ble avslørt etter å ha innrømmet ulovlig salg av småbarn.

BBC har avslørt et nettverk i Bulgaria som drev med ulovlig handel av mennesker og barn på tvers av landegrensene.

Det er hovedmannen «Harry» som innrømmet overfor BBC-reportere at den bulgarske ligaen solgte babyer. BBC filmet flere av barna og babyene de ble tilbudt for 60.000 euro (480.000 norske kroner) per stykk.

Smuglet barn til Norge
Det britiske TV-teamet oppholdte seg mer enn en måned i den bulgarske byen Varna med hensikt å lure Harry til å avsløre sine kriminelle aktiviteter. Harry avslørte blant annet at han tidligere hadde smuglet og solgt småbarn til personer Norge og Tyskland.

Dekkoperasjon
BBC-reporterne ga seg ut for å være personer interessert i å kjøpe en baby som skulle overleveres til en lyssky forretningsmann i Storbritannia. Harry ble fortalt at forretningsmannen ble nektet lovlig adopsjon på grunn av sitt strafferegister. Men dette så ikke ut til å bry Harry som lovte at babyen uten problemer kunne bli smuglet inn til London.

Harry opplyste at han ville ta i bruk ruter som han brukte til å smugle prostituerte inn til Storbritannia.

Tre menn pågrepet
Etter BBCs avsløringer iverksatte bulgarske myndigheter en omfattende etterforskning, og innenriksministeren opplyser at myndighetene pågrep tre menn onsdag i forbindelse med den ulovlige baby- og barnehandelen.

Menneske- og barnehandel er ikke et nytt fenomen i Bulgaria, og etter at Bulgaria ble medlem av EU, har landet vært under sterkt internasjonalt press for å slå ned på organisert kriminalitet.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler