Gå til sidens hovedinnhold

Solgte kvinner til eldre menn

Seks personer er idømt lange fengselsstraffer for å ha solgt 126 kvinner som sexslaver.

De seks opererte som ekteskapsformidlere og skal på denne måten ha lurt vietnamesiske kvinner til Malaysia, der de aller fleste ble solgt til eldre, handikappede menn, melder AP.

Kvinnene ble solgt for rundt 2000 dollar per stykk.

Tran Thi My Phuong, en 35 år gammel vietnamesisk kvinne og hennes taiwanske ektemann Tsai I Hsein ledet menneskehandler-ligaen. I en domstol i Ho Chi Minh-byen ble de dømt til henholdsvis tolv og sju års fengsel.

De øvrige involverte fikk fengselsstraffer på fra fem til ti år, melder Reuters. I sine forklaringer hevdet de at de hadde ønsket å hjelpe kvinnene til et bedre liv i Malaysia, men det festet ikke retten lit til.

Kvinnene skal ha blitt solgt i perioden april 2005 til juni 2006. De var blitt lovet hjelp til å finne ektemenn i Malaysia, men ble i stedet solgt videre. De ble vist fram i barer og solgt til eldre og ofte funksjonshemmede menn.

Ti av kvinnene klarte å rømme og reise hjem til Vietnam.

Vietnamesiske myndigheter har i senere tid forsøkt å slå ned på illegale ekteskapsformidlere. Disse verver ofte fattige kvinner fra Mekong-deltaet, og frakter dem til land som Singapore og Malaysia. Politiet har også aksjonert mot visninger der kvinner nærmest har blitt stilt ut for mannlige koreanske og taiwanske turister.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler