Gå til sidens hovedinnhold

- Sollied blir Gud eller idiot

- Fansen forventer at Trond Sollied gir dem Champions League-tittelen, sier en gresk journalist. TV 2 Nettavisen har snakket med eksperter om hva som venter det norske treneresset i Athen.

Trond Sollied ble fredag klar for Olympiakos. Aldri før har en norsk trener trent et så kjent lag i europeisk fotball. Ifølge ekspertene er det bare to mulige utganger.

- Gud eller idiot
- Trond Sollied kommer ikke til å ende opp med karakteristikken "god trener". Han blir enten Gud eller kategorisert som håpløs, sier Arne Dokken til TV 2 Nettavisen.

Dokken spilte i Hellas tidlig på 80-tallet, og ble både seriemester og cupmester med Olympiakos´ erkerivaler - Panathinaikos. Få nordmenn kjenner gresk fotball bedre.

- Utfordringen for Trond blir å få spillere som har vært med på mye, og som er over 30, til å innrette seg i et system. Trond er jo kjent for å være flink til å sette sammen et lag som jobber kollektivt sammen. Olympiakos er mer kjent for å være et lag med individualister, sier Dokken.

- Må lykkes i Champions League
Ifølge journalister i den greske avisa SporTime får nordmannen om lag 75 millioner kroner til å forsterke stallen med. Han får selv en årslønn på ti millioner kroner - og da er skatten allerede trukket.

Grekerne mener at Sollied har en eneste oppgave i klubben.

- Olympiakos vant både serien og cupen i år. Nå vil fansen og klubbledelsen lykkes i Europa. Og for fansen holder det ikke med en Champions League-finale. De vil ha Champions League-trofeet, sier journalisten Evgenia Koduntouri.

Og forklarer:

- Olympiakos-fansen ser ikke noe forskjell på sitt eget lag og Real Madrid. De forventer at Olympiakos vinner alt hele tiden.

I år ble Olympiakos slått ut av de senere vinnerne Liverpool. Olympiakos var videre på bekostning av engelskmennene helt til en Steven Gerrard-perle sendte grekerne ut fem minutter før slutt.

Ønsket større navn
Fansen skal forøvrig ikke være helt fornøyd med ansettelsen av nordmannen.

- Fansen ønsket seg en stjerne. En som franske Le Guen (tidligere Lyon-trener) for eksempel. Nå avventer de for å se hva som skjer. Spiller de god fotball, og slår Panathinaikos i begge kampene i serien, så skal det uansett kunne gå bra, fortsetter hun.

- At fansen ønsket en stjerne er sånn gresk fotball er. Fansen er kravstore. Sollied har ikke opparbeidet seg et stort nok navn. I hvert fall ikke stort nok for Olympiakos-fansen, sier Arne Dokken.

Bare seier godt nok
Dokken påpeker at Sollied også har kommet til et lag hvor det ikke er godt nok med andreplasser.

- Skulle det begynne å gå dårlig, vil først greske aviser bli kritiske. Så vil alle gi uttrykk for at de ikke er fornøyd. Tålmodigheten i gresk fotball er ikke kjent for å være så stor, og de er kjent for å bytte trenere fort og ofte, sier Dokken.

Han er glad for at Sollied vil skape blest om gresk fotball i Norge.

- Jeg håper Trond lykkkes, men at Panathinaikos vinner serien, humrer Hønefoss-direktøren.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken