Gå til sidens hovedinnhold

Solskjær: - Dette er ikke farvel

Molde-sjefen er fortsatt optimist.

MOLDE - STEAUA 1-2:

Sist gang Molde møtte Steaua i Europa League, stilte manager Ole Gunnar Solskjær med et meget b-preget lag.

Da laget torsdag tok imot rumenerne på Aker stadion hadde den tidligere spissen styrket laget noe, men fikk det likevel tøft mot den tradisjonsrike klubben. Steaua tok nemlig ledelsen med både 1-0 og 2-0 i første omgang, mens Daniel Chukwu Chima reduserte etter pause. Nærmere kom imidlertid ikke vertene.

Dette betyr at Molde nå sliter i gruppe E. Steaua topper med ti poeng, mens Stuttgart har fem. FC Købehavn er nummer tre med sine fire poeng, mens Molde ligger sist.

- Ikke farvel
To runder gjenstår av gruppespillet. Molde skal møte FC København (hjemme) og tyske Stuttgart (borte).

- Vi startet bra, men var ikke presise nok i den siste tredelen. Så får vi to mål mot oss, og vi blir straffet når vi møter gode fotballspillere. I andre omgang er vi gode. Vi setter vi mer tempo slik som vi vil, og jeg er veldig fornøyd med andre omgang, sier Solskjær på pressekonferansen etter kampen ifølge TV 2.

- Det er ikke farvel Europa, det er helt klart. Vi henger med her. Med seier i neste runde og hvis Steaua slår Stuttgart er vi faktisk nummer to, sier Molde-manageren.

Rufsete forsvarsspill
Det var Molde som åpnet klart best i rosenes by og Ole Gunnar Solskjærs menn skapte en rekke farligheter innledningsvis.

Etzaz Hussain kom tidlig til en god avslutning mot den rumenske laget, mens Daniel Chukwu Chima også var aktiv på topp for hjemmelaget.

Det så meget lyst ut, men etter 21 minutter fikk vertene seg en trøkk i trynet. Imot spillets gang sendte Alexsandru Chipciu gjestene i ledelsen på Aker stadion.

Molde vartet opp med tafatt forsvarsspill i forkant og ingen kom ut for å støte på Cristian Tanase som slo den avgjørende pasningen. Avslutningen fra Chipciu var også kald.

Vertskapet hadde fått en kalddusj, men fortsatte å styre kampen. I jakten på utligning var Chukwu Chima nære på ved et par anledninger.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Det var imidlertid Steaua som var det mest effektive laget torsdag kveld. I det 38. minutt var rumenerne på farten igjen og denne gangen fant Iasmin Latovlvici nettet.

Gjestene fikk trille ball i fem lange og fem brede, før det plutselig smalt. Igjen var det svakt forsvarsspill av Molde. Joshua Gatt hang ikke med i svingene.

Krølltangeffekt?
Der Manchester Uniteds sir Alex Ferguson bruker sin hårføner, er det vel naturlig å anta at Molde-manager Ole Gunnar Solskjær strammer opp sine spillere med krølltang.

Det så i hvert fall ut til at spissen hadde sagt noe i pausen, for i andre omgang virket Molde mer skjerpet. Etter 56 minutter skulle hjemmelaget også få uttelling.

Chukwu Chima, som hadde vært god på topp i kampen, fikk ballen på sekstenmeteren, dro seg innover, og fyrte kula inn i nettet bak Steaua-keeper Ciprian Tatrausanu.

En fortjent redusering og nytt håp om poeng for Molde.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Det meste stemte bedre for Molde etter hvilen og de blå satte på nytt liv i kampen. Solskjærs menn styrte spillet og skapte igjen de største sjansene i sin egen lekegrind.

Etter 66 minutter ble Magne Simonsen spilt flott fri på kanten og forsvarsspilleren brente til fra spiss vinkel, men rumenernes burvokter fikk slått det harde skuddet til corner.

Molde presset på videre, men de helt store sjansene uteble. Steaua var i tillegg farlige på kontringer. Da dommeren blåste for full tid sto det fortsatt 2-1 til gjestene.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken