Cardiff-fansen var svært misfornøyd med måten klubbeier Vincent Tan kvittet seg med Solskjær forgjenger, Malky Mackay, på. Skotten hadde en høy stjerne etter å ha ledet klubben til øverste nivå i engelsk fotball for første gang på 51 år.

Da Solskjær ble presentert som ny Cardiff-manager torsdag, erkjente nordmannen at det ikke blir lett å etterfølge Mackay. Den tidligere Manchester United-stjernen håper raskt å vinne fansens tillit.

– Jeg ønsker å overbevise dem om at jeg er riktig mann til å ta klubben framover. Forhåpentligvis vil jeg gjøre fansen stolt av oss ved å jobbe hardt, være lojal og stå for god fotball, sa Solskjær, ifølge Wales Online.

– Spillestilen min er angrepsvillig. Jeg ønsker å la spillerne få uttrykke seg positivt. Supporterne skal være stolte av laget når de forlater banen.

Fascinert
Cardiff-fansen er kjent for å skape en spesiell og intim stemning under lagets hjemmekamper i den walisiske hovedstaden.

– Jeg har hørt mye om hvor lidenskapelig fansen er og hvor mye de elsker klubben. Det var en av faktorene som fascinerte meg mest ved Cardiff før jeg tok jobben. Hver lørdag møter de opp og synger rett fra hjertet for heltene sine. Skal du være manager i en klubb, ønsker du en slik lidenskap, mener Solskjær.

40-åringen fikk sitt første møte med Bluebirds-fansen utenfor Cardiff City Stadium etter torsdagens presskonferanse. Blant dem som møtte opp for å se Solskjær var Gary Matthews.

– Dette er fantastisk for klubben og fansen. Forhåpentligvis vil han gi oss mer offensiv fotball. Han var angriper som spiller, så han har alle forutsetninger til å gjøre oss til et mer angrepsvillig lag, sa Matthews til NTB.

– Fansen likte ikke måten Malky Mackay forsvant på. Solskjær må fortjene supporterens tillit gjennom å vinne kamper og holde oss i Premier League. Det tror jeg han klarer, la Cosmo Emmerson til.

Viktige hjemmekamper
Det er spekulert i at Solskjær vil få godt med midler til å forsterke Cardiff-laget før overgangsvinduet stenger mot slutten av måneden. Selv er han mest opptatt av å få oversikt over de spillerne han har.

– Jeg skal ta meg tid til å bli kjent med stallen. Det viktigste nå er kontinuitet og stabilitet. Jeg har allerede fått mange telefoner fra personer som vil komme til klubben. Men på kort sikt er det viktigste å ta poeng.

– Vi har sju hjemmekamper igjen mot lag som ligger på 10.-plass eller lavere på tabellen. Det gir oss en god sjanse til å skaffe resultatene vi trenger, mener Solskjær.

Hans første kamp som manager i engelsk fotball er borte mot Newcastle i FA-cupen lørdag. Deretter venter en viktig seriekamp hjemme mot bunnrival West Ham. (©NTB)