Gå til sidens hovedinnhold

- Solskjær hadde gjort det bedre enn Moyes

Analysen taler sitt klare språk.

Nettavisen har et samarbeidsprosjekt gående med Sports Interactive, utvikleren av det populære spillet «Football Manager».

Samarbeidet går ut på at vi får lov til å kjøre en rekke analyser og simulasjoner i det som regnes som et av de kraftigste og mest nøyaktige analyseverktøyene innenfor fotball.

Resultatene av disse simulasjonene og analysene er basert på historie og statistikk og vil gi en realistisk «spådom» av et definert scenario eller en tenkt situasjon.

Sports Interactives analyser er også tatt i bruk i den virkelige fotballverdenen og Premier League-klubben Everton er kanskje mest kjent for å bruke databasen analyseverktøyet baserer seg på i sitt arbeid.

Skuffende sesong
Denne gang har vi fått Sports Interactive til å se nærmere på hvordan Manchester United ville klart seg denne sesongen dersom laget var ledet av andre managere enn David Moyes.

Den regjerende Premier League-mesteren har skuffet stort i den første sesongen under Moyes. Laget har bare vunnet halvparten av sine ligakamper og befinner seg på sjuendeplass, 14 poeng bak serieleder Arsenal.

Vi analyserte utfallet med fire forskjellige managere: Ole Gunnar Solskjær, Michael Laudrup, Sven Göran Eriksson og selvfølgelig alle manageres gud – sir Alex Ferguson.

Solskjær ville gjort suksess, viser analysen.

3744219

Etter 20 kamper ville United ha vært på andreplass, bare to poeng bak Manchester City. Ved sesongslutt ville avstanden opp til City ha blitt elleve poeng.

United ville ha endt på tredjeplass i Premier League, men samtidig gått helt til topps i FA-cupen og ligacupen, etter seirer mot henholdsvis Tottenham og Liverpool.

Solskjær ville også ha ledet United til semifinalen i Champions League, hvor det ville blitt tap 1-4 for Barcelona over to kamper.

Eriksson bedre
Michael Laudrup hadde ikke klart seg fullt så bra. Dansken, som i sin tid var en helt vidunderlig playmaker, ville ha ledet Manchester United til fjerdeplass i ligaen og kvartfinale i Champions League. Det ville blitt tap i femte runde av FA-cupen og fjerde runde av ligacupen.

Sven Göran Eriksson hadde imidlertid overgått Solskjær i ligaen, og ført United til andreplass der og helt til finalen i Champions League, hvor det ville blitt tap for Bayern München.

Analysen mener også at David Moyes vil føre Manchester United til fjerdeplass i ligaen, semifinale i ligacupen og kvartfinale i Champions League.

Hva så med sir Alex Ferguson?

Vel, det er ikke uten grunn at mange omtaler ham som tidenes beste manager. Football Managers analyse konkluderer med at Ferguson ville ha ledet Manchester United til topps i Premier League, fem poeng foran Arsenal.

I tillegg ville skotten ha ført United til seier i ligacupen og finaletap i FA-cupen, mens det i Champions League ville ha blitt exit i første sluttspillrunde.

P.S. I samarbeid med Sports Interactive vil Nettavisen dele ut Football Manager-spill til leserne. Følg med på livedekningen av overgangsvinduet - der vil både konkurransene og vinnerne bli opplyst.

Første konkurranse: Send inn navnet på den spilleren dere mener er det største talentet under 20 år på Football Manager 2014. De fem spillerne som blir nominert flest ganger, blir med i en avstemning på denne livefeeden. Er du blant de som har nominert spilleren som får flest stemmer, kan du vinne Football Manager 2014. Vi trekker ut tre vinnere. Send ditt forslag til PL@nettavisen.no. Det er kun lov å sende én mail, med ett navn.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken