Gå til sidens hovedinnhold

Solskjær kan femdoble lønna

Og fotballesset har så langt sparket inn en kvart milliard.

Den som har blitt betegnet som verdens mest kjent nordmann er igjen i vinden.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær kobles igjen opp til en engelsk toppklubb. Denne gangen er det Premier League-klubbene West Bromwich Albion og Cardiff som han kobles til.

Dersom Solskjær skulle ende opp som den neste manageren i Premier League kan han samtidig se for seg et betydelig lønnshopp.

I engelske medier er det anslått at Cardiff-manager Malky Mackay har en årslønn på vel 20 millioner kroner.

Som Molde-trener har Solskjær i dag 2,4 millioner i lønn, men det ikke alt. Markedsrettighetene er skilt ut, noe som gir Solskjær ytterligere to millioner og i tillegg kan han motta opptil en million i bonuser relatert til sportslig suksess.

Men det er neppe pengene som frister kristiansunderen. Da han gikk til Molde sa han at han gikk ned i lønn.

Kvart milliard
For penger har han mye av.

Da han var spiller i den engelske storklubben Manchester United fra 1996 til 2007 hadde han flere forskjellige kontrakter. Den første sesongen skal han ha tjent to millioner kroner, men så tok det av. De påfølgende årene skal han ha hatt en årlig avlønning på vel 10 millioner, før den i 2001 ble tredoblet. Den siste spillerkontrakten han hadde med klubben var relatert til spilletid, noe som skal ha gitt 6-7 millioner.

I løpet av den perioden var han med på å vinne Premier League hele seks ganger, FA-cupen tre ganger og Champions League én gang og han skåret 126 mål på 366 kamper.

Etter dette begynte han som trener i klubben, med etter eget sigende bedre lønn enn hva han har i Norge. Og på toppen av det hele kan han ha mottatt så mye som 60 millioner kroner i en æreskamp ved karriereslutt, ifølge E24.

Samlet har Solskjær dermed hatt en lønn på rundt 250 millioner kroner i løpet av eventyrkarrieren så langt.

Og deler av pengene har han brukt på diverse investeringer, ikke minst på verdifulle eiendommer.

Kristiansunds dyreste
Før han ble trener i Molde kjøpte han i 2010 en bolig i hjembyen for 11,5 millioner kroner.

Det var første gang en enebolig i nordmørsbyen ble solgt for et tosifret millionbeløp.

Praktvillaen ligger helt nede ved sjøkanten på sørsiden av Innlandet. Det er utendørs svømmebasseng, og den populære badestranda Skjerva ligger bare noen hundre meter unna. Boflaten er på nærmere 400 kvadratmeter, og huset har fem soverom.

Les mer: Kjøper praktvilla i sjøkanten

Året etter kjøpte han tre eneboligtomter ved siden av hverandre i Dalebukta og fikk kommunens godkjenning for å slå dem sammen til én. Prisen kom på 3,6 millioner kroner, noe som er den dyreste eneboligtomten i Kristiansund.

Hyrtte ved Røkke
I likhet med Molde-eier Kjell Inge Røkke har Ole Gunnar Solskjær satset på Oppdal.

I Oppdal ligger hytta kalt «Gullkista» på 296 kvadratmeter. Den er bygget på to ett mål store tomter som Solskjær betalte 600.000 kroner for, med utsikt til naturperlen Gjevilvassdalen.

I hovedetasjen er det valgt en åpen løsning for kjøkken, spisestue, salong og stue med åpning helt opp mot loftet. I andreetasjen blir det loftsstue, tre soverom og to bad. Det tredje badet befinner seg i hovedetasjen, hvor det også er badstu og et ekstra soverom.

Herregård i England
Den 10. august 2007 kjøpte Solskjær eiendommen Moat Cottage i Macclesfield for 1,81 millioner pund, vel 18, 2 millioner kroner etter dagens kurs.

Da Solskjær kjøpte boligen med fem soverom og seks badde hadde boligprisene steget markant, noe som illustreres godt av at den samme eiendommen fem år tidligere ble kjøpt for 765.000 pund.

Men det var ikke den 50 år gamle boligen han var interessert i. Den 29. februar året etter fikk han tillatelse til å rive hele greie, for å sette opp et nytt hus. Det ble solgt inn som veldig miljøvennlig og i norsk stil. Anslag den gangen var at eiendommen med det nye huset ville være på rundt 35 millioner kroner ved feridgstillelse.

Siden den gang har imidlertid prisene snudd ned.

Zoopla estimerer at verdien på selve eiendommen nå er på 1,61 millioner pund, noe som tilsvarer 16,2 millioner kroner.

Litt penger har han også satset i diverse mindre selskaper.

Og nå kan han være på vei til et nytt England-eventyr.

Kommentarer til denne saken