Gå til sidens hovedinnhold

Solskjær: - Mange har tvilt på moralen vår

Cardiff tok poeng i vanskelig bortekamp.

BLACKBURN - CARDIFF 1-1:

Sist sesong måtte Ole Gunnar Solskjær tåle å rykke ned fra Premier League med sitt Cardiff. Nordmannen tok over i januar, men klarte ikke oppgaven med å redde plassen. Eier Vincent Tan lot likevel Solskjær fortsette i jobben.

Og målet til waliserne er nok å rykke rett opp igjen. Eier Tan har tidligere vist seg som en lite tålmodig mann og han er nok ikke forberedt på å la Solskjær røre rundt i The Championship i sesong etter sesong i årene som kommer.

Fredag åpnet sesongen for Cardiff. Solskjærs klubb gjestet Blackburn på Ewood Park. Begge klubbene er regnet blant de sterkeste i ligaen.

- Mange har tvilt
Slik sett kan nok den norske manageren være godt fornøyd med sluttresultatet. Cardiff tok ledelsen ved Kenwyne Jones tidlig i første omgang, men Blackburn svarte ved Tom Cairney i det 40. minutt. Det endte 1-1.

Dette betyr ett poeng på hvert av lagene og en grei start for Cardiff.

- Vi kan lese av ansiktsutrykket til Solskjær at dette slettes ikke var et halvgærent resultat i ligaåpningen, sier TV 2s Kasper Wikestad.

Solskjær sa følgende til TV 2 etter kampslutt.

- Det kommer til å bli et tøft år, det så vi i dag, det er Championship dette med tette, jevne og harde kamper. Jeg er veldig lettet over at vi tok ett poeng og at vi er i gang, sier nordmannen til TV-kanalen.

- Mange har tvilt på lagmoralen vår, hvorfor det aner ikke jeg. Men jeg syns vi motbeviste alle kritikerne som har sagt at vi er et lag uten harmoni, at spillere vil bort og at det er uro i gruppa, sier Solskjær videre.

Blackburn-sjef Gary Bowyer mener hans gutter var best.

- Jeg synes vi var det dominerende laget. Jeg er skuffet over målet vi slapp inn og vi burden nok hatt straffe tidlig i kampen, sier Blackburs Gary Bowyer.

Drømmestart
Kampen kunne startet på verst tenkelig vis for Cardiff, da Mark Hudson handset inne i feltet. Dommeren mente imidlertid at det skjedde utenfor 16-meteren og nøyde seg med å dømme et frispark som ikke ga resultat.

18 minutter var spilt da gjestene tok ledelsen på Ewood Park. Peter Wittingham slo et frispark og Mark Hudson fikk hodet på ballen. Jones hadde funnet veien inn bak forsvaret og headet ballen via keeper og i mål.

Spretne Jones har god erfaring fra The Championship, selv om han har spilt i Premier League de siste årene. I 2006/07 scoret han 14 ligamål der for Southampton. Han har også spilt Championship-fotball for Stoke City.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Det var ikke flust av store målsjanser i første omgang, men i det 36. minutt var Blackburns Rudy Gestede farlig frampå. Corry Evans slo et godt innlegg mot spissen, som fikk hodet på ballen, men traff ikke skikkelig med panna.

Like etter skulle det imidlertid lykkes.

Spisshelten Jordan Rhodes vant ballen og sendte den i retning Tom Cairney. Han avanserte noen meter, før han klinket kula forbi David Marshall og i mål.

Svak Dæhli
En flott prestasjon av den tidligere Hull City-spilleren.

Dermed var lagene like langt da dommeren blåste for pause i Blackburn.

Mats Møller Dæhli spilte fra start for Cardiff, men nordmannen, som trives best i rommet bak spissene, var plassert ute på vingen og klarte ikke å sette sitt preg på kampen. Han ble byttet ut etter 55 minutter av oppgjøret.

Inn kom for øvrig nykommer Tom Adeyemi, som nylig signerte for klubben.

Begge lag hadde sine sjanser, også etter pause, og vertene hadde et lite overtak, men ingen av lagene klarte å finne veien til nettmaskene.

Dermed måtte altså Solskjær ta til takke med ett poeng i The Championship-debuten. Totalt skal det spilles 46 kamper før det hele er unnagjort.

Lørdag fortsetter runden med ti nye kamper.

P.S. Magnus Wolff Eikrem ble byttet inn i det 87. minutt.

Kommentarer til denne saken