Gå til sidens hovedinnhold

Solskjær: - Mats kunne spilt for Uniteds førstelag nå

- Dersom vi klarer å beholde ham fram til sommeren, må det være bra.

ÅRÅSEN (Nettavisen/NTB): Molde-manager Ole Gunnar Solskjær tror det blir vanskelig å beholde stortalentet Mats Møller Dæhli gjennom neste sesong.

Torsdag var Solskjær full av lovord om 18-åringen han klarte å hente hjem fra Manchester Uniteds ungdomsavdeling i sommer.

I den dramatiske NM-semifinalen mot Lillestrøm var Dæhli kanskje Moldes beste spiller. Ved siden av keeperhelt Ørjan Nyland og tomålsscorer Magne Hoseth, var det den vesle teknikeren manageren var opptatt av å rose.

– Hadde det ikke vært for dem to (Nyland og Hoseth) ville jeg trukket fram en annen. Han var den eneste spilleren vår som virkelig tok tak i perioder der vi slet. Mats var helt, helt suveren, svarte Solskjær på spørsmål fra NTB.

– Måten han tar ned ballen på, roer ned og styrer laget. Det gleder meg. Jeg så etter et par minutter at jeg var glad jeg startet med ham, la han til.

LES OGSÅ: - Nyland fortjener hver eneste krone

LES OGSÅ: - Så tungt at jeg ikke vet hva jeg skal si

Januzaj-sammenligning
Flere har brukt store ord om Dæhlis utvikling under de knappe tre månedene i Molde. Solskjær mener unggutten er så god at han like godt kunne tatt steget opp i Manchester Uniteds A-lag.

– Han kom hit for å spille førstelagsfotball, men han kunne vært i United og spilt førstelagsfotball nå. Han er på nivå med Adnan (Januzaj). De to har vokst opp sammen på U18-laget. Der var Mats årets spiller, sier Solskjær til Nettavisen.

– Så tok han den tøffe avgjørelsen om å komme hjem til Norge og legge igjen den karrieren. Jeg spurte ham både to og tre ganger «er du sikker på det her», for jeg vet hva Manchester United kan bety. Men nå har han en sjanse til å spille cupfinale, sa Solskjær.

Glad for valget
For ordens skyld: Adnan Januzaj er 25 dager eldre enn Dæhli og debuterte for Manchester Uniteds førstelag mot Wigan i Community Shield i august. Han har også rukket å få med seg én liga- og én ligacupkamp allerede.

Til Nettavisen sier Dæhli at han tenkte seg godt om før han dro hjem til Norge.

– Det er et stort valg å ta, å forlate Manchester United når jeg hadde ett år igjen av kontrakten. Men jeg måtte tenke på egen utvikling, og jeg måtte være trygg på at jeg fikk spille viktige kamper hver uke, sier Dæhli til Nettavisen.

Han er fornøyd med utviklingen han har hatt siden hjemkomsten til Molde.

Jeg synes det har gått fint. Jeg føler at jeg blir mer og mer trygg, og jeg føler at jeg utvikler meg til å bli den spilleren jeg har lyst til å bli, sier han.

– Var det et klokt valg av Mats Møller Dæhli å dra hjem, Solskjær?

– Jeg er glad for at han gjorde det, gliser han.

- Forsvinner nok snart
Molde-sjefen fikk også spørsmål fra Nettavisen om hvor lenge han tror han kan beholde Dæhli.

– Det tror jeg dessverre ikke blir lenge. Dersom vi klarer å beholde ham fram til sommeren, må det være bra.

Magne Hoseth er også fra seg av beundring for den 18 år gamle spilleren.

– Mats er et kjempetalent. Da vi var veldig dårlige i første omgang, var det han som sto frem og fikk ballen til å gå. Han har mye i seg, og kommer dessverre ikke til å være i Molde så veldig lenge, sier Hoseth til Nettavisen.

Torsdag bidro Dæhli iallfall sterkt til at Molde klarte 2-2 og kunne juble for finalebillett etter straffesparkkonkurransen på Åråsen. (NTB/Nettavisen).

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken