Gå til sidens hovedinnhold

Solskjær mot ny verdensrekord

Ole Gunnar Solskjærs testimonial kan bli tidenes mest sette.

OLD TRAFFORD (Nettavisen): Når Ole Gunnar Solskjær skal ta sine siste spark foran Old Trafford-publikummet lørdag kveld, kommer han til å bli historisk - nok en gang.

Ikke bare vil han være den innbytteren som har scoret flest mål i én kamp (fire, mot Nottingham Forest) og den mestscorende innbytteren i Premier Leagues historie (17 mål).

Nå vil han også - selvsagt som innbytter - bli den spilleren som har hatt det største publikummet på sin testimonialkamp.

Keane har rekorden
Rekorden per i dag tilhører Roy Keane, som dro 69.591 tilskuere da han fikk sin United-testimonial mot Celtic for drøyt to år siden. Men i Manchester regner man med at den nå blir slått.

- Vi har solgt over 66.000 billetter allerede, og billettene selger fortsatt godt, sier Michael Leneghan på Uniteds billettkontor til Nettavisen torsdag ettermiddag.

Det var fortsatt over to døgn til Espanyol-kampen da Nettavisen besøkte billettlukene rett ved siden av «Drømmenes Teater». Det bør bety at tilskuertallet lett bikker sytti tusen, mener Leneghan.

- Vi selger garantert noen ekstra tusen på kampdagen, så jeg regner med at det blir over 70.000, bekrefter han.

(Les videre under bildet)

Parade kan ødelegge
Kapasiteten på Old Trafford - den største ligabanen i England - er på drøyt 76.000, og man ser heller ikke bort ifra at den kan bli fullsatt under Ole Gunnar Solskjærs testimonial.

- Hadde det ikke vært for at vi spiller treningskamp mot Juventus allerede neste onsdag, hadde den helt sikkert blitt utsolgt, forteller Leneghan.

Under kampen mot Juventus kommer United til å avholde paraden politiet nektet dem etter at de vant «the double» i mai. Svært mange er derfor lystne på å ta turen til Old Trafford når sebralaget kommer på besøk, men Bob Lockeridge (45) tror likevel det blir stinn brakke også når Espanyol kommer til Solskjærs testimonial

- Ole Gunnar er kjempestor i Manchester, og jeg tror det blir fullsatt, sier United-supporteren til Nettavisen.

- En av de største
Lockeridge, en tidligere marinejeger stasjonert i Narvik, har nettopp vært og kjøpt sin billett til Solskjær-kampen, og var aldri i tvil – denne kampen skulle han se.

- Han er en av de største i klubben.

- Mens min eldre bror prater alltid om gamlegutta som George Best, Bobby Charlton og Dennis Law, er det Solskjær, Scholes og Giggs vår tids supportere husker best.

Lockeridge kan ikke få hyllet kristiansunderen nok.

- Han er helt unik i moderne fotballhistorie.

- Mens andre først og fremst har tenkt på penger, var Solskjær lojal mot klubben sin. Beckham valgte euro og dollar, Ole Gunnar ble værende. Sånt blir lagt merke til i våre dager.

(Les videre under bildet)

- En mann du bare må elske
Å finne en United-supporter som sier noe galt om Ole Gunnar Solskjær, er like vanskelig som det var å finne en nordkoreaner som ville kritisere Kim Il Sung i det offentlige rom. Lockeridge er intet unntak.

- Jeg møtte ham faktisk én gang, etter en Mesterliga-kamp for noen år siden. Jeg sto ved spillerutgangen sammen med tre av barna mine. Først kom Ryan Giggs og Roy Keane forbi og sa «hei» til oss. Da Ole Gunnar kom, stoppet han opp, pratet hyggelig med barna og skrev autografer.

- Han er slik en jordnær person. Det er en mann du bare må elske, mener United-supporteren, og forteller at Solskjær-sangen fortsatt synges på alle Uniteds kamper.

- Ditt favorittøyeblikk med Ole Gunnar Solskjær?

- Det må selvsagt bli scoringen i Mesterliga-finalen mot Bayern München. Jeg satt hjemme og så kampen med familien, og kona måtte trøste meg der vi lå under helt i sluttminuttene. Så utlignet Sheringham, og plutselig var Ole Gunnar der.

Et mål ingen United-supporter noensinne vil glemme.

- Som kommentatoren sa: «Solskjær’s won it! United have reached the promised land», smiler Lockeridge fornøyd.

Nettavisen er på plass i Manchester og kommer med forhåndsstoff til og reaksjoner fra Solskjærs testimonialkamp. Kampen starter klokken 16.00 norsk tid lørdag, og kan følges på våre livesider, eller sees på TV 2 Sumo.

Ønsker du å se noen gamle høydepunkter fra United-karrieren finnes det nærmere 400 videoer på YouTube.

Dette er to av sammendragene med høydepunkter fra Solskjærs karriere: http://www.youtube.com/watch?v=1VgfQ-00UF4 og http://www.youtube.com/watch?v=koZTBI8bZPs.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken