STABÆK - MOLDE 1-2:

Stabæk så ut til å hale i land tre poeng mot Molde i Tippeligaens andre serierunde, søndag kveld. Men så skjedde det som ikke skulle skje. En grusom tilbakeheading fra Nicolai Næss, i retning av egen keeper, Mande Sayouba, havnet i beina på Mohamed Elyounoussi. «Moi» gjorde ingen feil, og lobbet vakkert inn 1-1.

- Det er en gedigen feilvurdering. Den skal ikke heades bakover der, oppsummerte Egil Drillo Olsen på TV 2 Zebra under kampen.

Få minutter etter var kampen snudd totalt, da samme mann satt inn 2-1 for gjestene. Birger Melings mål i den første omgangen ble dermed kun for et trøstemål å regne for Stabæk, som tapte 1-2 for Molde.

Skulle vært byttet ut

Etter kampen innrømmet Molde-trener Ole Gunnar Solskjær at planen var å bytte ut Mohamed Elyounoussi i forkant av hans to scoringer.

- Han startet litt sløvt i dag, men han ble til slutt avgjørende for oss, sier Solskjær til TV 2 Zebra etter kampen.

- Stemmer ryktene om at han skulle byttes ut?

- Ja, det var planen, det. Han skulle ikke vært på banen. Det var litt hipp som happ, men Fredrik (Gulbrandsen) fikk seg en smell nede i hjørnet her, så det var vel kanskje like greit, røpet treneren etter kampen.

Han er godt fornøyd med hvordan laget hans presterte.

- Det er ikke mye finspill, men måten vi kommer tilbake på er jeg veldig godt fornøyd med.

Meling-scoring

Stabæk åpnet nemlig best på Nadderud Stadion. Etter å ha dominert banespillet, fikk Meling æren av å sette inn vertenes ledermål etter 27 minutter. Backen, som var blant Tippeligaens beste spillere forrige sesong, tok en kort corner til Luc Kassi. Deretter fikk han ballen igjen på løp, og banket den inn i lengste hjørne. 1-0 til hjemmelaget.

Det kunne fort stått 2-0 da Ohi Omoijuanfo fikk en stor sjanse tre minutter før pause. Skuddet fra drøyt 20 meter var på vei i mål, men Moldes målvakt, Ethan Horvath reddet.

Minuttet etter fikk Eidur Gudjohnsen gjestenes første sjanse i kampen. Fra åtte meter headet han dog rett på Mande Sayouba.

Elyounoussi avgjorde

Etter flere sjanser begge veier i den andre omgangen, var det Mohamed Elyounoussi som skulle bli kampens store spiller.

Like før Ole Gunnar Solskjær så ut til å ville ta vingen av banen, slo Vegard Forren en lang ball i bakrom på «Moi». Nicolai Næss i Stabæk-forsvaret skulle heade ballen tilbake til Sayouba, men headingen ble for kort. Dermed snappet «Moi» opp ballen, og lobbet vakkert inn utligningen.

Etter å ha scoret, ble vingen værende på banen likevel. Og ni minutter senere smalt det nok en gang fra Molde-kanten. Knut Olav Rindarøy slo inn, og på bakerste stolpe dukket Elyounoussi opp. Han headet vakkert inn 2-1 til gjestene.

Kampen bølget litt fram og tilbake de siste minuttene, men gjestene klarte å forsvare ledelsen helt inn.

Topp og bunn

Med seier 2-1, sikret Molde dermed tre nye poeng, og er nå oppe på fire poeng i Tippeligaen. Det holder til en foreløpig fjerdeplass på tabellen.

Stabæk blir stående på null poeng, etter at de tapte for Møre og Romsdals andre store klubb, Aalesund, forrige runde.

I neste serierunde spiller Molde mot Lillestrøm, mens Stabæk gjester Bodø/Glimt.