FALUN / OSLO (Nettavisen): Kun 0,6 poeng skilte Tyskland og Norge før den siste runden i den svært spennende lagkonkurransen i VM søndag.

Norge ledet etter første omgang, men falt ned til andreplass ut i andre omgang. Da kun Rune Velta og Severin Freund sto igjen på toppen for sine respektive nasjoner, var det små marginer som skilte de to nasjonene.

Små marginer
Velta hoppet 95,5 meter og satte med det press på Freund. Sølvvinneren fra lørdag taklet imidlertid presset og svarte på nordmannens gode hopp.

Dermed måtte Norge ta til takke med sølv. Tyskland var 2,3 poeng foran. Freund hoppet 96 meter i sitt sistehopp.

Line Jahr, Anders Bradal, Maren Lundby og Rune Velta hoppet på det norske laget.

- Går vi to dager tilbake i tid (til jentenes hoppkonkurranse fredag), så er dette en stor opptur. Jentene klarer å ta ut det de er gode for og da er det bra nok til å kjempe om seieren. Tyskland er et veldig sterkt lag og det er moro at vi kan gi dem fight helt inn, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK etter at sølvet var sikret.

I andre omgang hoppet Line Jahr 90,5 meter og var fornøyd.

- Etter forrige konkurranse gruet jeg meg til laghoppingen, men vi har klart å snu det. Jeg og Maren har snakket mye sammen, vi har snakket om hva vi må gjøre for å hoppe bra på ski, sier den norske jenta til NRK.

Anders Bardal fikk det ikke helt til i sitt andrehopp.

- Det var ikke noe makshopp, men Maren og Line gjorde virkelig jobben sin her, sier den tidligere verdensmesteren om sitt hopp til NRK.

Sølvmedaljen søndag er de beste norske hoppjenter har vært med på å prestere i mesterskapssammenheng noensinne.

Knallhopp av Lundby
Det var altså Norge som ledet konkurransen etter første omgang, mye takket være Toten-jenta Maren Lundby og verdensmester Rune Velta.

Det var imidlertid Line Jahr som hoppet første for Norge og landet på solide 93,5 meter. Den norske veteranen var svært godt fornøyd med det.

Anders Bardal fulgte deretter opp med 92,5 meter.

Østerrike var regnet som en av de store favorittene til gullet, men da Michael Hayböck landet på 83 meter i andre runde, så det plutselig mørkt ut.

Norge på sin side fortsatte å hoppe solid og Lundby svevde altså ned til råsterke 95 meter i Falun. Dette brakte Norge helt opp i ledelsen.

I det siste hoppet Rune Velta like langt og trygget ledelsen.

Kun Tyskland klarte å følge Norge i første omgang. I siste runde hoppet Severin Freund sterke 97 meter og tok tyskerne opp i ryggen på Norge.

Lik Nettavisen Sport på Facebook:

HTML EMBED