LIVERPOOL - PSV 3-1:

Robbie Keane kom til Liverpool foran årets sesong for svimlende 200 millioner norske kroner, men så langt i sesongen hadde ikke den irske spissen funnet nettmaskene for sin nye klubb.

I onsdagens mesterligaoppgjør mot nederlandske PSV skulle det imidlertid endelig løsne for den tidligere Tottenham-spissen. Etter godt forarbeid fra spissmakker Fernando Torres banket Keane ballen i mål og kunne dermed feire sin første scoring foran et ellevillt Anfield-publikum.

I tillegg til Keane, tegnet også Dirk Kuyt og Steven Gerrard seg på scoringslista for rødtrøyene. Liverpool vant dermed kampen helt fortjent mot et bortelag som ikke hadde mye å fare med.

- Håper å score mer
Robbie Keane var naturlig nok meget fornøyd med og endelig få sitt første mål for Liverpool. Før onsdagens kamp hadde spissen spilt 10 kamper uten nettkjenning.

- Det er fantastisk. Det er som å bli kvitt en irriterende ape på skulderen, siden det har gått noen kamper nå. Det er alltid fint å score sitt første mål, men jeg var aldri bekymret. Jeg håper å score mange mål for klubben, sier Keane til Sky Sports.

Også Steven Gerrard var tilfreds med lagets prestasjon og midtbanemannen mener nå at laget må bygge videre på denne seieren.

- Det var glimrende å vinne i dag, men vi kan ikke feire enda. Vi har fått en god start og denne sesongen er det viktig å vinne trofeer. Det har gått to år siden sist nå, sier Gerrard.

Drømmestart for Liverpool
Det ble en forholdsvis sjansefattig førsteomgang på Anfield, men det er som kjent mål og ikke avslutninger som teller når dommeren blåser av kampen.

Og mål skulle det bli allerede etter fire minutters spill. Steven Gerrard slo et hjørnespark inn mot Fernando Torres, som kom til skudd. PSV-keeper Andreas Isaksson reddet forsøket til spanjolen, men på returen dukket Dirk Kuyt opp og banket ballen inn i nettmaskene.

Rødtrøyene fortsatte å styre kampen etter ledermålet, mens de nederlandske gjestene virket veldig tannløse i sitt offensive spill.

Robbie Keane var aktiv på topp for Liverpool og etter drøyt 20 minutter ropte iren på straffespark. Albert Riera hadde funnet spissen med en fin pasning inne i feltet og Keane gikk over ende etter en takling. Dommeren var imidlertid uenig og vinket spillet videre.

Keane åpnet kontoen
Det skulle likevel bli grunn til å feire for den tidligere Inter-spissen. Et drøyt kvarter før slutt fikk han en glimrende pasning fra spissmakker Torres og iren plantet ballen kontant i buret.

Dette var Keanes første scoring for Liverpool, etter at han kom fra Tottenham for svimlende 200 millioner kroner i sommer.

Dermed kunne et effektivt hjemmelag motta velfortjent hyllest fra sine trofaste supportere og gå i garderoben med en klar ledelse.

Kontrollerte kampen
Andreomgangen ble på mange måter lik den første. Liverpool styrte det meste av begivenhetene ute på banen, uten at de sto for de helt store kunststykkene.

Ikke før det 68. minutt skjedde det noe av interesse. Fernando Torres fanget opp en stygg feilpasning fra den tidligere Liverpool-spilleren Jan Kromkamp og hadde alle muligheter til å punktere kampen. Den spanske superspissen var imidlertid litt uheldig i avslutningen og PSVs svenske keeper fikk en fot på ballen.

(saken fortsetter)

Kanon fra Gerrard
Dagen skulle likevel bli komplett for Liverpool, da Gerrard ladet kanonen kvarteret før slutt. Liverpool fikk frispark på rundt 20 meter og kapteinen banket ballen i mål på sedvanlig vis. En superscoring av midtbanejuvelen.

Det hjalp dermed lite at gjestenes Danny Kovermans reduserte like etter, for Liverpool var klart det beste laget og kunne innkassere tre nye poeng.

Liverpool topper dermed gruppe D med seks poeng etter to kamper. Atletico Madrid vant også sin kamp mot franske Marseilles og følger dermed like bak med samme poengsum.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).