MOLDE - LILLESTRØM 3-2:

MOLDE (Nettavisen): Det ble målrikt da Lillestrøm gjestet gulltørste Molde i den 23. serierunden av Tippeligaen søndag. Molde tok raskt ledelsen 2-0 i førsteomgang, men sløste med sjansene. I andre omgang slo LSK tilbake.

Et mål av Mohamed Elyounoussi reddet imidlertid alle poengene for vertene. Molde-trener Tor Ole Skullerud var likevel alt annet enn fornøyd etter kampen.

- Vi spiller en fantastisk god første omgang, kanskje den beste i år, men det som skjer etter pausen er ikke bra. Vi bommer på sjansene vi får og da blir andre omgang veldig hektisk. Vi blir spilt lave, og forsvarer oss bare sånn passe godt, sier Skullerud til Nettavisen.

Etter søndagens oppvisning er treneren klokkeklar på at laget må forbedre seg på enkelte områder.

- Jeg kunne godt tenkt meg at vi var mer komfortable når det kommer en redusering imot. Jeg ønsker at vi skal fortsette å male på, men det klarer vi ikke i dag. Det må vi bli bedre på. I tillegg burde vi vært langt mer effektive foran mål, særlig i første omgang, utdyper Molde-treneren.

Mangelen på effektivitet ergrer også målscorer Elyounoussi.

- Jeg burde scoret mer enn to mål i dag. Jeg kommer ikke til å få sove godt, selv om vi fikk alle tre poengene, sier driblefanten.

Elyounoussi-show
Mohamed Elyounoussi sto for to scoringer og var meget livlig, til tross for sjansesløseriet. Nå er norsk-marokkaneren på vei mot toppformen igjen.

- Vi spilte veldig mange kamper i sommer og da hadde jeg lite overskudd. Nå har vi hatt en liten pause og jeg har fått overskuddet tilbake, noe som vises på banen i dag, forklarer han.

Molde-vingen har nylig vært på landslagssamling. Det var med på å bidra til den gode prestasjonen mot Lillestrøm, skal vi tro spilleren selv.

- Det har gitt meg selvtillit og motivasjon. Når du spiller på Wembley mot de guttene der, så lærer du mye. Det tok jeg med meg inn i denne kampen, gliser 20-åringen.

- Himmel og helvete
Bjørn Helge Riise var en slagen mann da han møtte pressen etter kampslutt og var langt fra fornøyd med lagets prestasjon i første omgang.

- Kampen er en karusell mellom himmel og helvete. Første omgang er fryktelig dårlig. Molde var god og vi var ufattelig dårlige, sier en tydelig skuffet Riise.

Den nylig omskolerte høyrebacken ser imidlertid lyspunkter i dagens prestasjon, selv om det ble null poeng.

- I pausen fikk vi beskjed om å brette opp ermene og det gjør vi. Da viser vi at vi er et veldig godt fotballag. Vi spiller med selvtillit etter pause, utdyper sunnmøringen.

- LSK-gutt
Tidligere Lillestrøm-spiller Fredrik Gulbrandsen tegnet seg selvsagt på scoringslisten. Nå snakker han varmt om sin tidligere arbeidsgiver.

- Jeg er Lillestrøm-gutt fra hjertet. Det er alltid godt å score, men jeg har så mye respekt for den klubben. Da ble den en rolig feiring, sier spissen.

Etter kampen innrømmet han at det var merkelig å stå på motsatt banehalvdel.

- Det var veldig rart å stå på banen uten gul drakt. Jeg har vært i klubben lenge og kjenner alle personene i klubben. Det er veldig spesielt, innrømmer han.

Ikke overrasket
Lillestrøm ligger på fjerdeplass i Tippeligaen, til tross for klubbens utfordringer på den økonomiske fronten. Det overrasker ikke Gulbrandsen.

- Jeg hadde troen på dem før sesongen. Jeg visste at dersom de holdt spillerstallen skadefri og fikk litt kontinuitet ville de bli farlig. Da kan de slå alle lag i Tippeligaen, forklarer Gulbrandsen.

Han får støtte av sjefen, Tor Ole Skullerud.

- Jeg var én av dem som sa det allerede før sesongen. Førsteelleveren til Lillestrøm er veldig skarp. Vi hadde problemer mot dem i en treningskamp i vinter, men de er kanskje enda høyere på tabellen enn det jeg hadde trodd, sier Molde-sjefen.

Ruller videre
Molde tok altså en tidlig ledelse.

Etter ti minutter sendte Fredrik Gulbrandsen serielederne i ledelsen, mot sin tidligere arbeidsgiver. Kun to minutter senere doblet hjemmelaget ledelsen da Mohamed Elyounoussi banket ballen i mål fra 20 meter, via en Lillestrøm-fot. Molde produserte mange store sjanser etter målene, men det sto 2-0 til pause.

Like etter pausen reduserte Lillestrøm. Palmi Rafn Palmason fikk stanget et innlegg forbi en sjanseløs Ørjan Håskjold Nyland. Femten minutter senere kom utligningen, da Petter Vaagan Moen plukket opp en retur, etter svakt keeperspill av Nyland.

Gleden ble imidlertid kortvarig. To minutt etter utligningen, sendte Elyounoussi blå-trøyene opp i 3-2-ledelse, som også ble sluttresultatet.

Molde opprettholder dermed luken på åtte poeng ned til Odd, mens Lillestrøm gikk glipp av verdifulle poeng i medaljekampen.

Neste serierunde reiser Molde til hovedstaden for å møte Skulleruds tidligere arbeidsgiver, Vålerenga. Lillestrøm får besøk av et Odd-lag som øyner seriegull.