- Det er en fornøyelse for laget å kunne skrive ny kontrakt med Jens for nok et år. Han har med sin ukuelige viljestyrke og power – både menneskelig og fysisk – hatt en kolossal betydning for hele Team Saxo Bank-mannskapet de siste årene, sier Bjarne Riis.

- Han er et forbilde for så vel erfarne som unge ryttere, fortsetter Saxo Banks sjef.

- Som å spille på Barcelona
Voigt måtte bryte årets utgave av Tour de France på den 16. etappen etter en stygg velt på tur ned fra fjellet Petit-Saint-Bernard. Mange trodde karrieren til tyskeren var over, men laget melder nå at Voigt ikke tar med seg noen varige mén fra velten.

- Jeg er beæret over å bli tilbudt en kontraktsforlengelse, og jeg er oppsatt på å bevise at jeg skal komme meg tilbake i feltet med samme styrke og kjørelyst som før velten, sier Voigt.

Han sammenlikner det danske storlaget med store internasjonale fotballklubber.

- Team Saxo Bank er jo sykkelsportens svar på Barcelona og Real Madrid. Og jeg har ikke lyst til å degradere meg selv til noen lavere standard. Derfor er jeg stolt over at Bjarne fortsatt har tro på meg, sier 37-åringen, som fyller 38 i september.

Norgesvenn
Voigt startet for alvor sykkelkarrieren i 1997. Han ble hentet opp av Crédit Agricole i 1998, før han i 2004 ble del av daværende Team CSC (nåværende Saxo Bank) for blant annet å hjelpe Ivan Basso under Tour de France.

Tyskeren er en kjær norgesvenn. Thor Hushovd var forlover i hans bryllup, og han er lagkamerat med Kurt Asle Arvesen i Team Saxo Bank.

Når det gjelder Arvesens framtid i sykkellaget, er ting fortsatt uklart. Arvesen er blitt tilbudt ny kontrakt, men har også fått interessante kontraktsforslag fra andre sykkellag